Profesorii primesc gradații de merit

Peste 200 de cadre didactice din județul Hunedoara și-au depus dosarele pentru a beneficia de gradații de merit. 250 de persoane și-au depus dosarele în vederea obținerii acestei gradații. Dosarele au fost evaluate și de o comisie formată din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și cadre didactice din întreg județul.

“La concursul din acest an au participat 250 persoane. În conformitate cu prevederile legale, proporțional cu numărul de angajați din fiecare categorie de personal și disciplină de învățământ, au fost acordate un număr de 168 gradații de merit, astfel 134 pentru personalul didactic de predare;  23 pentru personalul didactic auxiliar; 11 pentru personalul de conducere îndrumare și control”, anunță cei de la Sindicatul Învățământ Preuniversitar Hunedoara.

În continuare, calendarul concursului cuprinde, în perioada 29-30 iunie – depunerea contestațiilor și stabilirea numărului de gradații ce pot fi redistribuite (se pot redistribui doar gradațiile de merit rămase neutilizate ca urmare a numărului insuficient de solicitări la anumite discipline/categorii de personal); 3-5 iulie – soluționarea contestațiilor;  7 iulie – validarea rezultatelor finale și afișarea acestora;  10-11 iulie – înaintarea la MEN a listei cu personalul validat în vederea obținerii gradației de merit; 18 august – emiterea ordinului privind personalul care va beneficia începând cu 01.09.2017 de gradație de merit.

[slideshow_deploy id=’27028′]