Încep înscrierile la Universitatea Petroșani

În acest an, Universitatea din Petroșani are un număr mai mare de locuri bugetate la studiile universitare de licență. Dacă anul trecut numărul locurilor a fost de 600, anul acesta se mai adugă încă 10 locuri bugetate. Rezultatele examenului de bacalaureat au fost afișate, iar reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului își deschid porțile în fața viitorilor studenți. 24 de specializări la studiile universitare de licență sunt disponibile la Universitatea din Petroșani.

“La Universitatea județului Hunedoara, nu numai a Văii Jiului, îi așteptăm pe viitorii studenți la cele 24 de specializări de licență din cadrul celor trei facultăți ale universității pe toți absolvenții de liceu, mai ales pe cei din Valea Jiului, pentru că toate aceste specializări pe care le avem sunt de viitor. Sunt specializări care le oferă posibilitatea ocupării unui loc de muncă înalt calificat după absolvire. Îi așteptăm și la masterat, pe studenții care termină studiile universitare de licență. Avem 18 domenii de masterat în care își pot perfecționa o pregătire într-un domeniu direct în ceea ce privește posibilitatea de aprofundare a acestor studii. La admiterea din această vară, pe viitorii studenți îi așteptăm doar cu dosarul, iar la masterat se va susține și un interviu. Consider că paleta largă de specializări pe care o avem poate satisface dorințele de studiu ale tuturor absolvenților din Valea Jiului. Universitatea este recunoscută pe plan național și internațional, este o instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat, asta înseamnă că este la nivelul tuturor celorlalte universități de top din România și prin proiectele pe care le avem, prin programele ERASMUS + prin care trimitem studenții să vadă cum este învățământul în alte țări, au posibuilitatea studenții noștri să cunoască sisteme de învățământ europene, să cunoască oameni și firme de la nivel european prin care își pot găsi oricând un loc de muncă”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

 

Prima etapă de admitere va debuta în data de 10 iulie, iar absolvenții de liceu își pot depune dosarele în vederea înscrierii până în data de 25 iulie. Universitatea Petroșani le oferă tinerilor posibilitatea de a urma cursurile universitare, iar la absolvire aceștia se pot integra cu ușurință pe piața muncii din România, dar și la nivel global.

 

“Admiterea va începe în 10 iulie, după data la care absolvenții de bacalaureat își vor ridica diplomele și va fi până în data de 25 iulie. Legat de câteva elemente care să îi încurajeze pe tineri să își continue studiile superioare, ar fi faptul că studenții care absolvă studiile universitățile noastre, un procent de 65-70% își găsesc un loc de muncă ceea ce este foarte important, de asemenea rata de promovabilitate și anti-abandon este destul de ridicat, am reușit ca un număr de 70% din cei care demarează studiile să le și finalizeze, ceea ce este un procent care excede media națională. Pe tineri îi așteptăm  și cu câteva oferte tentante. Avem burse care s-au mărit foarte mult în ultima perioadă și care le-ar putea permite tinerilor să urmeze studiile fără să se angajeze. Taxele sunt nemajorate, sunt cele mai mici din România”,  a declarat prof. univ. dr. ing. habil. Eduard Edelhauser, prorectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani oferă cele mai mici taxe de școlarizare.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »