Primarii cer ajutorul parlamentarilor

Primarii din Valea Jiului cer ajutorul parlamentarilor. Este nevoie de legi clare, astfel încât edilii, dar și funcționarii publici să nu poată fi acuzați de diferite fapte care nu sunt clar definite. Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, le-a solicitat parlamentarilor din județul Hunedoara implicare. Edilul cere elaborarea unor legi coerente, care să nu mai lase loc de interpretare.

“Așteptăm câteva legi, legea lobby-ului, pentru a nu putea fi confundat traficul de influență cu interesul nostru pentru a avea o relație extraordinară cu mediul de afaceri pentru a dezvolta localitățile. Primarul trebuie să fie cum este un primar în Anglia, Franța, trebuie să aibă libertate de mișcare, în condițiile legii, să nu fie, din păcate, în spatele unor legi făcute prost, să fie acuzat la tot pasul de tot felul care sunt interpretabile după bunul plac al unora sau altora”,  a spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Primarul a făcut referire și la Legea Justiției. Acesta a adus în discuție controversata ordonanță 13, care mai apoi a fost aborgată, la presiunea străzii.

“Legile justiției, cu mult, curaj trebuie abordate pentru că și noi, în administrațiile locale suntem destul de vulnerabili, nu în sensul onoare, cinstii, ci în sensul în care a fost OUG 13, miile de oameni din servicii și manipularea celor din vârf s-a reușit ca populația să fie dezinformată. Trebuie să existe, în legislație,  abuzul în serviciu, dar cu termeni corecți și cinstiți, așa cum sunt interpretate în țările din Occident”,  a mai spus edilul.

În multe instituții de stat, funcționarii publici se tem să mai semneze acte, tocmai de frica de a nu fi acuzați de abuz în serviciu.

[slideshow_deploy id=’20328′]