Propunere respinsă

Părinții, elevii, dar și profesorii de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani au respins propunerea administrației locale, de a se muta în sediul fostei școli gimnaziale numărul 5. Edilii au propus mutarea cursurilor în clădirea din zona Parângul dat fiind faptul că sălile de clasă sunt mult mai mari, corespunzătoare desfășurării orelor de curs. Un alt motiv pentru care s-a propus mutarea este faptul că fosta unitate școlară deține o sală de sport modernă.

“Discuția e închisă. Am discutat cu corpul didactic de acolo, le-am înțeles doleanțele, au și ei dreptatea lor  și am stabilit că nu îi mai mutăm din acea locație și pentru anul viitor vom prinde și acea clădire pentru reabilitare”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În tot acest timp, clădirea în care s-au desfășurat cursurile școlii gimnaziale numărul 5 a intrat în conservare. Există totuși interes din partea unor societăți care vor să închirieze spațiile,

“Deocamdată clădirea școlii 5 rămâne așa, sunt niște solicitări de la alte instituții ale statului român care ar dori să o preia, parțial, însă analizăm această posibilitate. Deocamdată o ținem în conservare”,  a mai spus sursa citată.

Pentru anul viitor, având în vedere opțiune elevilor, părinților, dar și a cadrelor didactice, edilii petroșăneni au în plan accesarea de fonduri pentru modernizarea clădirii Colegiului Național Mihai Eminescu.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »