Competiția proiectelor ”Școala altfel” din județul Huneodara a fost câștigată de elevii de la Liceul Tehnologic Retezat Uricani

La sfârşitul lunii iunie a avut loc evaluaeea concursului interjudețean ,,O activitate de succes în săptămâna
Școala Altfel 2017,, în cadrul căruia u fost înscrise 11 activităţi ale unor şcoli gimnaziale și licee hunedorene, dintre care doar 5 au fost alese pentru sesiunea de votare prin care au fost desemnați câștigătorii. Printre proiectele considerate de succes s-a numărat și activitatea Liceului Tehnologic  ,,Retezat” din Uricani , care a organizat, prin intermediul Consiliului Elevilor, Festivalul atistic ”Elevii au talent”.

În urma închiderii platformei de votare în data de 25 iunie proiectul ”Elevii au talent” s-a clasat pe locul I în judeţul Hunedoara .

O adevărată revărsare de creativitate, de pasiune si de talent a fost organizarea primei ediţii a spectacolului concurs ”Elevii au talent”, evenimentul fiind derulat în zilele de 22-23 mai  Într-o atmosferă efervescentă, plină de entuziasm, Casa de cultură a oraşului Uricani  a fost gazda ineditului spectacol-concurs de talente. După un flashmob în parcul din zona Casei de cultură, spectacolul propriu zis s-a mutat pe scenă, unde la cele 10 secţiuni  ale concursului, au fost prezentate 61 de momente artistice apreciate la unison de un public format din peste 300 de pesoane. Potrivit preșeidtelui Consiliului elevilor de la Uricani, Alexandru Malairos, organizarea acestui spectacol a prilejuit o implicare deosebită a elevilor şcolii şi a cadrelor didactice, fapt care a permis evidenţierea copiilor cu adevărat talentaţi din cadrul Liceului Tehnologic Retezat Uricani.

”Ţin să îi felicit şi să le mulţumesc elevilor din consiliu care au pus mult suflet în organizarea spectacolului –concurs  Elevii au talent, precum și al şirului lung de activităţi din acest an şcolar. Aceleaşi mulţumiri şi gânduri de recunoştinţă  îi revin domnului director, doamnei consilier educativ, doamnei diriginte, colectivului de cadre didactice, doamnei bibliotecare, domnului primar Buhăescu, Primăriei oraşului Uricani, sposnsorilor şi tuturor celor care ne-au sprijinit în reușita acestui eveniment. Mă bucur nespus de mult că anul acesta, în calitate de preşedinte al Consiliului Elevilor, am reuşit împreună cu elevii din Consiliu și cu colectivul de cadre didactice, să organizăm o mulţime de activităţi care au avut un succes deosebit şi care sper să fie duse mai departe, în următoarele ediţii.  Mulţumesc tuturor pentru votul acordat la începutul anului, pentru încrederea, susţinerea si încurajarea  necondiţionată  de care m-am bucurat în cadrul Consiliuui elevilor și al școlii noastre”, a declarat Alexandru Malairos, președintele Consiliului elevilor din orașul Uricani.

Proiectul premiat de ISJ nu a fost însă o premieră pentru elevii din Uricani. De-a lngul anului școlar 2016-2017 în cadrul Liceului Tehnologic Retezat de la Uricani  au avut loc și alte experienţ interesante si plăcute, în cadrul unor evenimente similare precu,: ”Carnavalul de Halloween”, spectacolul ”Un  bulgăre de suflet”, concursul ”Magia sărbătorilor de Crăciun”, ”Dragobetele VS Valentine s Day”, ”Balul primăverii”, ”Știi și Câștigi” și mult altele asemenea, care s-au bucurat de un real succes în rândul elevilor de la clasele liceale și gimnaziale ale acestei unități de învățământ.

Toate acestea activități s-au bucurat și de sprijinul autorităților locale din orașul Uricani. primarul localității, ănuț Buhăescu sune că ori de câte ori a fost nevoie, administrația locală de la Uricani a răspuns inițiativelor lansate de tinerii din oraș, de cei de la școlile și Liceul Tehnologic. ”Nu pot decât să mă bucur că unul din proiectele elevilor și tinerilor din orașul nostru a fost apreciat la nivel județean, într-un astfel de concurs de proiecte școlare. Îi felicit pentru implicarea loc în viața școlii, n viața comunității și-i încurajez să continue astfel de activități care, după cum se vede, ne fac cinste și ne aduc aprecieri și din partea celorlalți”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Preşedintele Consiliului Elevilor ,

Malairos Alexandru

[slideshow_deploy id=’17636′]