Ce trebuie să faceți pentru a accesa fonduri europene?

Guvernul înființează Centrul Național de Informare. Aici se pot afla informații despre modalitatea de accesare a fondurilor europene. Centrul Național de Informare va fi localizat în București șI va realize informarea la nivel național șI va îndeplini funcția de ghișeu unic – one stop shop finanțări pentru IMM-uri la nivelul regiunii București – Ilfov.

 

“Rețeaua regională va avea o funcție de informare la nivel regional, teritorial, distribuind informații adaptate regiunii respective (materiale de informare suplimentare elaborate și produse de aceasta vor avea specificitate regională) și funcția de ghișeu unic la nivelul regiunii respective”, mai Ministerul Fondurilor Europene.

 

În luna mai a acestui an, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, declara la Petroșani că în cazul în care există solicitări din partea primarilor se va pune la dispoziția acestora o caravană.

 

”Ce pot sã vã spun este cã dacã existã aceastã nevoie de a exista un centru de formare si de consiliere, la solicitarea consiliului judetean si a tuturor autoritãtilor locale din Valea Jiului putem sã facem acest lucru. Scopul caravanei este de altfel de a arãta, de a demonstra si de a explica modul în care fondurile europene pot fi accesate si de asemenea, de a culege de la potentialii beneficiari propuneri si solutii pentru simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, bineînteles tinând cont de regulamentele europene. Ca o concluzie clarã, dacã se solicitã din partea autoritãtilor locale existenta de un centru de consiliere, el se poate face”, a mai spus Rovana Plumb.

[slideshow_deploy id=’36591′]