Din 1 octombrie, salarii majorate cu 15% pentru personalul civil din MAI şi pentru angajaţii prefecturilor

Adrian Rândunică, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Adrian Rândunică, a declarat, joi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Cluj, că majorarea de 15% pentru personalul civil din MAI cuprinde şi funcţionarii din prefecturi.

Întrebat, joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Cluj de către preşedintele Sindicatului Naţional al Salariaţilor din Instituţia Prefectului, Mihai Ursache, dacă angajaţii din prefecturi vor beneficia de majorarea de 15% din 1 octombrie 2017, Adrian Rândunică a spus că majorarea salariilor este o măsură reparatorie.

„Am discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a făcut această propunere de majorare a salariilor personalului civil din MAI cu 15% şi pot să vă confirm că de prevederile OUG nr. 56 vor beneficia şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în prefecturi. Cunosc situaţia salarizării din această instituţie, discrepanţele care au apărut între salariile personalulului din administraţia publică locală, şi aici mă refer la cel din primării şi consilii judeţene, şi salariaţii din prefecturi. Am susţinut fără rezerve această măsură reparatorie, Instituţia Prefectului reprezintă Guvernul României în teritoriu şi dispune de specialişti foarte buni care nu pot fi plătiţi cu salarii de două sau trei ori mai mici ca cele din primării sau consilii judeţene”, a spus Rândunică.

Prevederile OUG nr. 56 intră în vigoare de la 1 octombrie 2017, de majorarea de 15% a salariilor urmând să beneficieze cei 2.000 de angajaţi din prefecturi din întreaga ţară.

 mediafax.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]