Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu: „Salariile brute din Educație cresc cu 25%. Cele nete, cu 4%”

De la 1 ianuarie 2018 doar salariile brute din Educație vor crește cu 25%, în timp ce salariile nete se vor mări cu doar 4%, potrivit precizărilor făcute de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

„Vorbim despre brut. Pe net, vor avea o creștere de 4% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie vor avea o creștere, cumulată cu prima, de la 1 ianuarie, de aproximativ 30% pe net”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a confirmat ceea ce susțineau mai mulți sindicaliști – că această creștere a salariilor va fi acoperită prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

„Le-am explicat celor din sindicate, pentru că spuneau că în programul de guvernare scria altceva, și le-am demonstrat că ne-am ținut de tot ceea ce ținea de programul de guvernare. În sensul că acolo se făcea o precizare că este o creștere salarială la 1 iulie de 25% și încă una de 30% de la 1 ianuarie 2018, dar în programul de guvernare, acolo ne opream cu creșterile pentru sistemul de Educație”, a precizat Olguța Vasilescu.

În urmă cu o lună, președintele PSD, Liviu Dragnea, susținea că salariile nu vor scădea.

”Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a spus atunci Liviu Dragnea.

 realitatea.net

[slideshow_deploy id=’20328′]