La Petroșani, noul an școlar a început deja sub semnul succesului

Și în acest an, Parcul Central ”Carol Schreter”, unul dintre cele mai îndrăgite locuri ale Petroșaniului, în mod special de copii și tineri, a fost gazda festivității oficiale de deschidere a noului an școlar de la Petroșani. Ca de fiecare dată, evenimentul a fost onorat de prezența unor personalități publice locale și regionale, care au dorit să dea în acest fel, dovada faptului că educația, școala și copiii Petroșaniului sunt valori extrem de importante pentru întreaga comunitate locală din acest oraș al Văii Jiului.

De altfel, acesta a fost și mesajul esențial care s-a desprins din discursul rostit de la tribuna evenimentului de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Ca primar al municipiului Petroşani, rămân acelaşi susţinător al întregii activităţi din sistemul nostru de învăţământ şi prieten apropiat atât pentru dascăli cât şi pentru elevi. Ca părinte sunt direct implicat – la fel ca toţi părinţii comunităţii noastre – ca modelarea copiilor mei de către doamnele educatoare şi învăţătoare să fie tot timpul armonizată cu tot ceea ce ei învaţă în familie, cu deprinderile şi activităţile care îi ajută să-şi dezvolte aptitudini care să le fie folositoare pe tot parcursul vieţii, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat, de asemenea, că, pentru municipiul Petroşani şi pentru administraţia publică locală și Consiliul Local, problema educaţiei este una foarte importantă şi de fiecare dată i-a fost acordată atenţia cuvenită acestui domeniu. ”Fără educaţie şi fără credinţă nu poate exista nicio comunitate şi nu poate exista certitudinea unui viitor al copiilor noştri aici, acasă”, le-a mai transmis celor prezenţi de primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Alături de primarul municipiului Petroșani, au mai rostit mesaje destinate elevilor, profesorilor, părinților și tuturor celor implicați în bunul mers al activităților educaționale din Valea Jiului: prof. Lavinia Ilina (inspector școlar general adjunct al ISJ Hunedoara), părintele Gabiel Bulf (care a rostit un mesaj de binecuvântare cu prilejul deschiderii noului an școlar), ag.șef.princ. Marinel Stana (reprezentantul Poliției Municipiului Petroșani), lt.col. Mihai Oprișa (reprezentantul Jandarmeriei), prof. Lucia Muntean (director al Grădiniței PP Petroșani, consilier local).

Anul școlar 2017-2018 a debutat la Petroșani, în acest an, sub semnul excelenței. Al excelenței dovedite de trei dintre elevii Școlilor gimnaziale IG Duca, respectiv Avram Stanca, elevi care, la finalul ciclului de studii gimnaziale, au reușit performanța absolută la primul examen important al vieții de elev: Evaluarea Națională. Astfel pentru obținerea mediei finale 10 la Evaluarea Națională, elevii Iulia Găldean, Adriana Nițescu și Rareș Roșulescu au primit, pe lângă cuvenitele felicitări publice și răsplata succesului lor, materializată într-un premiu conferit de Consiliul local Petroșani, premiu înmânat în cadrul festivității de astăzi de către primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Doresc tuturor profesorilor, elevilor, părinţilor şi bunicilor acestora ca toate eforturile depuse pentru performanţa educaţională să le fie încununate de succes, pe tot parcursul acestui an şcolar, așa cum au demonstrat aceste calități în performanțele anului școlar precedent, performanțe cu care noi toți ne mândrim la Petroșani. Succes în noul an şcolar”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroșaniului. Acesta a evidențiat faptul că, în aceeași măsură, merită răsplătit efortul profesorilor care i-au coordonat pe copiii de zece ai Petroșaniului, amintind că este vorba despre profesorii Elena Contoman, Maria Pop, Magdalena Niculescu, Steluța Chifor, Elena Humel și Mădălina Ispas, profesori în cinstea cărora va fi organizată o ceremonie specială cu prilejul apropiatei sărbători a Zlei Educatorului.

Un alt premiu special a fost acordat, în cadrul festivității de deschidere a anului școlar de la Petroșani, de către directorul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, prof. Camelia Paraschiv în numele unei fundații care răsplătește performanța școlară printr-un premiu anual oferit șefului de promoție din anul anterior de la acest colegiu tehnic. Anul acesta, premiul a revenit absolventului Daniel Boldea, devenit între timp student al Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Succes, elevilor și dascălilor din Petroșani, cu prilejul noului an școlar !

[slideshow_deploy id=’36591′]