Proiecte pentru comunitate realizate de elevi

Elevii liceelor din județ pot participa la concursul Lider European, lansat de Reprezentanța Comisiei Europene. În cadrul acestuia, elevii de liceu din clasele IX-XI învață să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte pentru comunitățile locale.

Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri își vor prezenta proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene ‘Europa, casa noastră’, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Pentru a participa la competiția Lider European, elevii din clasele IX-XI trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri și un profesor coordonator. Înscrierea va fi realizată de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro/lider. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017. Până în prezent, în competiție s-au înscris peste 200 de elevi din toată țara.

[slideshow_deploy id=’36590′]