Cui îi pasă de mine?

”Who cares about me?” sau “Cui îi pasă de mine„ este tema unui proiect derulat de elevii Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani.

În urmă cu aproape o lună de zile, colectivul de elevi coordonat de cadrele didactice au demarat un proiect evenimentul  cu tema “Tinerii învață de la vârstnici” în cadrul proiectului ”Who cares about me?”. Scopul general al proiectului este apropierea generațiilor și deprinderea de abilități practice, prin crearea unui cadru în care diferențele de vârstă se fie mai degrabă un motiv de învățare decât unul de disensiune. Primăria șI Consiliul Local al municipiului Petroșani susțin financiar proiectul elevilor.

“Educația tinerilor reprezintă viitorul nostru, iar implicarea noastră, în calitate de autorități locale, în procesul de educare reprezintă un pas deosebit de important în îmbunătățirea sistemului educativ. În acest sens, Școala Gimnazială IG Duca a inițiat un proiect cu denumirea “Who Cares About Me?”, desfășurat în parteneriat cu organizația Caritas. În cadrul acestui proiect tinerii și vârstnicii comunității vor intra în contact, desfășurând activități practic-educative în perioada octombrie – decembrie 2017. Școala Gimnazială IG Duca Petroșani ne solicită un sprijin financiar pentru susținerea acestui proiect necesar pentru transportul elevilor și al profesorilor implicați în proiect la centrele de îngrijire pentru vârstnici și achiziționarea de materiale consumabile”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În cadrul acestui eveniment, elevii Școlii Gimnaziale ”I.G.Duca” , tineri voluntari la Organizația Caritas și vârstnici vor participa la workshop-uri unde vor intra în contact, vor împărtăși povești de viață și vor învăța din experiența practică a fiecăruia.

[slideshow_deploy id=’13835′]