Apă potabilă pentru gospodăriile de pe strada Coasta din Petroșani

Solicitările transmise de locuitorii de pe strada Coasta din municipiul Petroșani către autoritățile Administraței Publice Locale și către operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă potabilă, cu privire la nevoia racordării acestora la rețeaua publică de apă potabilă din municipiul Petroșani vor fi puse în practică, în acest an. În acest scop, Primăria municipiului Petroșani și Apa Serv Valea Jiului vor demara un proiect comun de investiții.

Primele detalii referitoare la execția acestui proiect, care prevede realizarea unei extinderi a rețelei de alimentare cu apă din zona cartierului Aeroport spre cele 30 de gospodării de pe strada Coasta, pe o lungime de circa un kilometru, au fost dscutate astăzi, la fața locului, de echipele tehnice de la Apa Sefv Valea Jiului și Primăria municipiului Petroșani.

La întâlnirea cu cetățenii au participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, însoțit de directorul SPADPP – Daniel Vișan, precum și directorul general al Apa Serv Valea Jiului, împreună cu șeful Departamnentului Exploatare al ASVJ, Florin Donisă.

”Începem de mâine, împreună cu cei de la Apa Serv, o investiție în urma căreia cetățenii de pe strada Coasta din cartierul Aeroport vor avea acces la apă potabilă. Am vorbit astăzi, împreună cu cei de la Apa Serv și cu locuitorii de pe strada Coasta despre această investiție pe care dânșii și-o doresc foarte mult și am convingerea că, peste mai puțin de o lună când ne-am propus să revenim aici, vom putea sta nu doar la un pahar de vorbă cu cetățenii, ci și la un pahar de apă potabilă, de la robinet”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La rândul său, directorul general al Apa Serv, Costel Avram, spune că operatorul de apă împreună cu Primăria municipiului Petroșani, va demara chiar de mâine o nouă investiție care va aduce, pentru 30 de familii care locuiesc pe strada Coasta din cartierul Aeroport al Petroșaniului, accesul la rețeaua de apă potabilă a Apa Serv Valea Jiului.
”Astăzi, împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi și cu echipa tehnică de la Apa Serv am fost la fața locului pentru a sta de vorbă cu oamenii. Vom realiza rapid această investiție, din fondurile proprii ale Apa Serv, dar și cu sprijinul Primăriei Petroșani. Chiar de mâine utilajele și muncitorii noștri vor începe această nouă investiție, care rezolvă o importantă probemă pentru cetățenii de pe strada Coasta și care, în același timp, aduce noi beneficiari pentru operatorul regional de apă din Valea Jiului, fapt care ne va permite să menținem la același nivel prețul apei și în anul 2018. Îi asigur pe cetățenii de la strada Coasta că dorința lor de a avea apă potabilă până în sărbătorile de iarnă va fi îndeplinită și îi mulțumesc domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi pentru sprijin”, a declarat Costel Avram. 

Această investiție, dar și altele similare, derulate în mai multe localități din Valea Jiului au ca scop creșterea calității vieții cetățenilor din zonele mărginașe, odată cu accesul lor la serviciile publice de apă și canalizare, dar, în același timp, asigură operatorului regional Apa Serv creșterea numărului de abonați și, implicit, o creștere a veniturilor.

[slideshow_deploy id=’17636′]