Moș Crăciun este așteptat la Petrila

Moș Crăciun va fi întâmpinat la Petrila de toată comunitatea. Autoritățile locale se pregătesc de sărbătorile de iarnă care se apropie. Încă din prima zi a lunii decembrie, Petrila va intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

“Luna decembrie este deosebit de bogată în tradiții, simboluri și sărbători. Aceastea, păstrate transmise din moși strămoși, au menirea de a aminti de entuziasmul copilăriei, de bucuria vieții, de farmecul colindelor de altădată. Astfel, sărbătorile religioase și laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie pentru noi, ci reprezintă și un bun prilej de a ne păstra identitatea ca popor și o oportunitate de a conserva și practica obiceiuri moștenite de la străbunii noștri”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

 

Astfel, Consiliul Local al orașului Petrila a aprobat alocarea sumei de 20.000 de lei pentru organizarea și desfășurarea activităților prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Pentru Ziua Sfântului Nicolae și pentru sărbătoarea Pomului de Crăciun s-a alocat suma de 115.000 lei și constă în acordarea de pachete de dulciuri colindătorilor, elevilor, copiilor cu handicap, copiilor în plasament șI tutelă. Organizarea spectacolului folcloric și manifestări artistice organizate de “Craii” și “Pițărăii” din orașul Petrila a fost alocată suma de 5000 de lei, iar pentru premierea sportivilor și a colectivelor tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru studenții, elevii, cercetătorii și profesorii care au obținut distincii la olimpiadele internaționale șIiconcursurile internaționale a fost alocată suma de 35.000 de lei.

[slideshow_deploy id=’27028′]