,, Made in Valea Jiului” la Casa de Cultură Ladislau Schmidt

La nivelul Școlii Gimnaziale I. D. Sîrbu, Petrila, proiectul ,,Mănâncă responsabil!” a fost primit cu bucurie de elevi, părinți și cadre didactice, urmând pașii unor povești interesante, cu un personaj care a trăit pe aceste ținuturi, Petrilă Hector, care i-a provocat la căutări, soluții, precum și la stabilirea unui plan bun.

Elevii și-au ales câte un rol în Comitetul-eco și au pornit la treabă. Au confecționat afișe, pliante, fluturași cu informații despre alimentația responsabilă.


Pentru că vor să mănânce responsabil, fără a consuma multă energie, aducând hrană de la mii de kilometri din moment ce noi, aici în Valea Jiului avem alimente valoroase vor desfășura activitatea, ,, Made in Valea Jiului”, care se va desfășura la Casa de cultură Ladislau Schmidt, miercuri, 29 noiembrie 2017, loc unde elevii alături de părinți vor desfășura un program artistic și vor realiza  expoziții (standuri) cu produse specifece zonei, mai precis din cămara mamei sau a bunicii, made în Valea Jiului (siropuri, compoturi, murături, dulcețuri, brânzeturi, fructe, legume, ouă, lapte, brânză, plante medicinale culese de pe dealurile din Petrila, legume, fructe proaspete și uscate etc.).  Aceste produse vor participa la târgul din holul Casei de Cultură, loc unde se vor putea degusta și comercializa fie prin schimb de produse (troc) sau contra cost.
Cu acest prilej se va serba Ziaua României prin  respectul pentru tradițiile și obiceiurile culinare strămoșești.


Coordonator proiect,
Prof. Gheban Liliana

[slideshow_deploy id=’13837′]