”Sfânta Varvara” – tema unui concurs de religie organizat la Petroșani

Deja pentru al patrulea an consecutiv, în cinstea aniversării sărbătorii Sfintei Varvara – Ocrotitoarea municipiului Petroșani, la sediul primăriei din localitate a avut loc o nouă ediție a concursului de religie având ca subiect viața și rolul Sfintei Varavara în lumea credinței și în viața comunități locale din Petroșani.
Concusul, inițiat de regretatul preot ortodox Octavian Pătrașcu (cel care a păstorit Biserica Ortodoxă Sf. Varvara din Petroșani) și de preotul romano-catolic Janos Szasz (părintele paroh al Bisericii romano-catolice Sf. Varavara din Petroșani) a devenit un punct de reper în viața cultural-religioasă a Petroșaniului. Pentru ediția din acest an a concursului de religie dedicat Sfintei Varvara, rolul de gază i-a revenit părintelui Ciprian, fost discipol al pr. Octavian Pătrașcu și, în prezent, preot al Bisericii ortooxe Sf. Varvara din Aeroport-Petroșani. Acesta le-a vorbit celor prezenți, în primul rând copiilor, despre personalitatea marcantă a Sfintei Varvara în religia creștină, dar și despre personalitatea părintelui Octoavian Pătrașcu în comunitatea Petroșaniului.
Echipaje format din câte 4 elevi de la școlile gimnaziale de pe raza municipiului Petroșani s-au confruntat în acest inedit concurs pe teme de religie, încurajați de zeci de colegi, care au ținut să fie prezenți astăzi în sala de marmură a Primăriei Petroșani.
Testele au fost evaluate de un juriu format din profesori de religie de la toate școlile participante, respectiv: Mihai Gabriel Velcliuc (Școala Gimnazială nr. 7), Andrei Claudiu Mischie (Școala Gimnazială nr. 2), Andreea Oatu (Școala gimnazială Carmen Sylva), Valeria Buiama (Școala Gimnazială IG Duca) și prof. Steliana Pîrlea (Școala Gimnazială Avram Stanca).
În urma evaluării testelor, clasamentul edișiei din acest an a concursului de religie dedicat Sfintei Varvara – Ocrotitoarea municipiului Petroșani a fost stabilit după cum urmează:
Locul I: Scoala Gimnaziala Nr.7
Locul II: Scoala Gimnaziala ,,Avram Stanca,,
Locul III: Scoala Gimnaziala ,,I.G.Duca,,
Mentiune: Scoala Gimnaziala ,,Carmen Sylva,,
Mentiune: Scoala Gimnaziala Nr.2
Cu același prilej, la sala de marmură a fost prezentată și o inedită expoziție de desene având ca temă sărbătorile de iarnă, desene realizate de copii talentați de la școlile gimnaziale din municipiul Petroșani. În plus, un grup de colindători de la Biserica Sf. Varvara din Petroșani, coordonați de părintele Ciprian, a încântat audiența cu un emoționant concert de colinde.
Tuturor, felicitări !

[slideshow_deploy id=’20328′]