Marți, 12 decembrie 2017, prima reuniune de lucru a Biroului Unic de la Camera de Comerț și Industrie Hunedoara

Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, cu susținerea Instituției Prefectului județului Hunedoara, a reuşit să finalizeze un proiect important pentru dezvoltarea economică a judeţului Hunedoara, prin înfiinţarea la data de 20 noiembrie 2017 a Biroul Unic, un parteneriat instituţional pentru dezvoltarea afacerilor în judeţul Hunedoara.

Biroul Unic va funcționa în structura Camerei de Comerţ şi Industrie Hunedoara, cu sediul în Deva, Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 23, ca entitate fără personalitate juridică și va reuni într-un singur loc serviciile descentralizate, cu scopul de a oferi gratuit consultanță celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare.

De asemenea, în cadrul acestuia se dorește organizarea unor seminarii de instruire și informare a agenților economici pe diferite subiecte de interes, precum și dezvoltarea unui birou virtual care să faciliteze dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Metodologia de lucru constă în prezența câte unui reprezentant al fiecărei instituții partenere la Biroul Unic, în a doua zi de marți, a fiecărei luni, în intervalul orar 9.00-12.00.

Prima întâlnire a Biroului Unic va avea loc marţi, 12 decembrie 2017 şi are ca temă principală: Sprijinirea firmelor care au demarat activitatea prin Programul Start Up Nation 2017 în judeţul Hunedoara.

În acest sens sunt invitaţi să participe şi să solicite asistenţă în implementarea afacerilor toţi cei 130 de beneficiari ai programului din judeţul Hunedoara.

Programul Biroului Unic pentru această întâlnire este următorul:

Orele 9 – 12 – Consultanţă pentru agenţii economici

Ora 10 – Informare privind obligaţiile angajatorilor privind mutarea contribuţiilor CAS şi CASS de la angajator la angajat

Ora 11 – Întâlnire de lucru a domnului Adrian PĂŞCUŢĂ – directorul AIMMAIPE Timişoara cu beneficiarii Programului Start Up Nation 2017

Ora 12 – Conferinţă de presă.

Directorul executiv al CCI Hunedoara, Crinela Gafton spune că la această primă întâlnire a Biroului Unic va participa ca invitat special, Adrian PĂŞCUŢĂ – directorul AIMMAIPE Timişoara. De asemenea, aceasta informează că deja peste 30 de beneficiari ai programului au confirmat participarea.

Parteneriatul local pentru înființarea „Biroului Unic” s-a născut urmare a relațiilor excelente de colaborare ale Camerei de Comerţ şi Industrie Hunedoara cu instituțiile care și-au exprimat acordul de a fi parte a acestuia, şi anume:

– Administrația Județeană a Finanțelor Publice Hunedoara

– Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

– Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara

– Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Hunedoara

– Biroul Vamal Hunedoara

– Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara

– Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara

– Direcția de Sănătate Publică Hunedoara

– Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara”

– Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

– Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara

– Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara

– Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Hunedoara

– Primăria Municipiului Deva

– Consiliul Județean Hunedoara

– Instituția Prefectului Județul Hunedoara

– Camera de Comerț și Industrie Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’13837′]