Voluntari pentru copiii defavorizați

Nu mai puțin de 2.000 de copii și tineri instituționalizați așteaptă 1.000 de noi prieteni voluntari care să le ofere cunoștințe și îndrumare.

Programul educațional ”Ajungem MARI” a dat startul înscrierilor pentru modulul de primăvară de voluntariat în centre de plasament, iar tinerii din județul Hunedoara sunt așteptați să se alăture proiectului. ” Prin program vrem să le fim copiilor alături tot anul, dar e nevoie de implicarea comunității pentru ca acești copii minunați care sunt ai noștri, ai tuturor, să devină adulți responsabili și independenți”, a explicat Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

Adolescenții din localitățile județului Hunedoara se pot înscrie în program până pe 21 ianuarie. Totodată trebuie să fie dispuși să meargă săptămânal timp de 6 luni în centrele de plasament pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară (matematică, engleză, romană, informatică, cunoștințe generale), ateliere creative sau ateliere de cultură generală. Nu e nevoie de experiență în lucrul cu copiii — voluntarii vor participa la training-uri și vor fi consiliați pe parcurs.

”Pe langă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunități, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitățile și le transmit valori pentru o viață sănătoasă. Programul se derulează de 3 ani și jumătate, iar până acum s-au implicat 4.500 de voluntari. Copiii sunt sprijiniți pe termen lung și pentru a asigură continuitatea sunt necesare noi recrutări la fiecare 6 luni”, mai spun inițiatorii proiectului.

”Ajungem MARI” este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate.

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »