Ministrul Muncii susține că angajatorii din mediul privat care au scăzut salariile ”l-au furat” pe angajat

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri, 7 februarie, că angajatorii din mediul privat care au scăzut salariile au vrut să îşi crească profitul, deci ”l-au furat” pe angajat, pentru că în urma transferului contribuţiilor angajatorul are, cu salariile, aceeaşi cheltuială ca şi anul trecut.

„Noi nu avem astfel de informaţii de scăderi salariale din mediul privat. În orice caz, repet ca să se înţeleagă, că poate nu s-a înţeles, transferul contribuţiilor nu ar trebui să afecteze netul angajaţilor din privat, pentru că este vorba de aceeaşi cheltuială a angajatorului pe care a avut-o şi anul trecut. Dacă le-au scăzut salariile înseamnă că angajatorul a vrut să îşi crească profitul şi atât, deci l-a furat pe angajat, ca să o spun mai pe româneşte. Nu este vina Codului fiscal”, a spus Vasilescu, citată de Agerpres, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă există o soluţie pentru angajaţii din mediul privat cărora le-au scăzut salariile.

Totodată, ea a menţionat că nu există nicio variantă ca din cauza transferului contribuţiilor să scadă vreun salariu în mediul bugetar.

agerpres

[slideshow_deploy id=’36590′]