Impozitarea bacșișului revine în discuţie. Măsura este susţinută de patronatele din turism

Impozitarea bacşişului revine în discuţie. De data aceasta o cer chiar patronatele din turism. Care spun că, în lipsa unei reglementări, angajaţii lor pierd de cele mai multe ori bacşişul lăsat de clienții care plătesc cu cardul. Acum 3 ani, când ministru al Finanțelor era tot Eugen Teodorovici, autoritățile au mai făcut o încercare, dar au renunțat rapid.

Pentru bacşisul plătit cu cardul, taxarea e acum de aproape 60%, la fel ca orice câștig al firmei. Patronii spun că achită pentru aceste sume și contribuţii sociale și TVA. Și de aceea cer un impozit de numai 10%. Măsura este susţinută şi de celelalte asociaţii patronale din turism.

Ministrul Finanţelor spune că aşteaptă de la iniţiatori un proiect bine argumentat. În 2015 taxarea bacșișului a rezistat mai puţin de o lună. Consultanţii fiscali spun că ideea a fost bună, iar problemele au ţinut de aplicare.

Aproape 120 de mii de angajați lucrează în cele peste 25.000 de restaurante din România. Cei mai mulți sunt plătiți cu salariul minim.

 stiritvr.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]