Nou succes al Ansamblului ”Parângul” din Petroșani, la Festivalul ”Pași în doi” de la Tg. Mureș

A devenit deja un fapt cotidian ca, odată cu fiecare participare la vreun proiect cultural național sau internațional a apreciatului Ansamblu de dansatori ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, să putem consemna un nou succes generat de evoluția acestora.

După succesul reputat de curând pe scena festivalului ”Flori de mai” de la Brașov, dansatorii ansamblului coordonat de pasionatul coregraf Nicolae Nicoară au consemnat în dreptul palmaresului lor, noi rezultate de succes obținte, de data aceasta, la Tg. Mureș. În această localitate din Ardeal a avut loc, în perioada 18-20 mai 2018, o nouă ediție a Festivalului Național de Dans ”Pași în doi”, concurs la care au participat reprezentanți ai unor ansambluri recunoscute și apreciate din Cluj, Sibiu, Pitești, Petroșani, Brașov, Iași și Tg. Mureș.

Pentru ansamblul ”Parângul” din Petroșani, participarea la acest eveniment artistic s-a încheiat, evident, cu succes, maestrul Nicolae Nicoară raportând cu mândrie următoarele rezultate: Locul I la secțiunea duet – genul de dans ”caracter”; Locul I la secțiunea duet – genul de dans ”inedit”; Locul III la secțiunea grup – genul de dans ”temă impusă”.

”Suntem mulțumiți de acest rezultat și, mai ales, de faptul că am putut reprezenta Petroșaniul și Valea Jiului, cu fruntea sus la acest festival național cu tradiție și deosebit de apreciat. Îi felicit pe membri echipei noastre și le mulțumesc pentru felul în care au evoluat pe scenă și de această dată”, a declarat maestrul coregraf Nicolae Nicoară, coordonatorul Ansamblului ”Parângul” din Petroșani.

Din echipa de dansatori de la Petroșani care a cules laurii competiției de la Tg.Mureș au făcut parte, și merită evidențiați pentru acest lucru, artiștii: Raluca Drăghici, Roxana Stoica, Alexandra Nătângă, Cristian Anania, Alexandru Pânzariu și Raresș Mezei.

Reportaj realizat de SORIN OPREA

[slideshow_deploy id=’43281′]