Noi rezultate obţinute elevii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva la diverse competiţii şcolare.

În perioada 3-6 iunie 2018 a avut loc cea de a-XII-a ediţie a Concursului Naţional „Diversitatea – o şansă în plus pentru viitor”, ale cărui probe s-au desfăşurat în două localităţi din judeţul Ilfov şi anume Dragomireşti Vale şi Chitila, concurs adresat tuturor minorităţilor etnice din Romania.

Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva a participat cu o echipă de cinci elevi (doi reprezentanţi ai etniei rrome, o reprezentantă a minorităţii evreieşti şi 2 români), trei elevi din clasa a-V-a şi doi din clasa a-X-a: Baranka Marcu, Giangu Raisa, Laz Roxana, Moraru Daria şi Rafi Mihai . Din cele 26 de echipaje care au concurat, echipa liceului devean a obţinut premiul al-II-lea, iar coordonatorul echipei, d-na profesor Giangu Ofelia a fost distinsă cu un premiu special pentru decor de exceptie.

În zilele de 8 şi 9 iunie 2018 a avut loc la Braşov ediţia a VIII-a a a Festivalului – Concurs Naţional de Interpretare „Art Braşov Estival”, organizat de Şcoala Populară de Arte „Tiberiu Brediceanu” în parteneriat cu Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea”. Concursul s-a desfăşurat pe 3 sectiuni: Interpretare instrumentală, Interpretare vocală şi Ansambluri vocale, fiecare secţiune având 2 categorii: categoria A pentru amatori (Şcoli populare de Artă, Palate ale copiilor, Şcoli şi Licee) şi categoria B pentru elevi ai Liceelor de Muzică sau studenţi ai Facultăţilor de muzică.

Reprezentantul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva la acest concurs, şi anume elevul Liţă Evelin Nicolae din clasa I pian, clasa prof.Scânteie Laura, a obţinut premiul al III-lea.

                                                             Prof. Mariana Onţanu-Crăciun

[slideshow_deploy id=’19661′]