ITM Hunedoara a ajuns și la școlari

Instituția a organizat sesiuni de instruire şi consiliere pentru elevii de gimnaziu în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Evenimentul vine ca urmare a faptului că statisticile arată că tinerii sunt mai predispuşi la accidente grave la locul de muncă decât cei mai în vârstă. Astfel, Inspecţia Muncii a iniţiat încă din luna martie 2018 un program amplu prin care se doreşte dezvoltarea deprinderilor de securitate şi sănătate în muncă. Acţiunea desfăşurată la nivelul a 10 judeţe, printre care se numără şi judeţul nostru, se numeşte „Aşa vreau eu!” .

„Obiectivul principal al acţiunii este acela de a conştientiza un comportament preventiv la locul de muncă şi crearea unui sistem de orientare practică privind acţiunile preventive în mediul de muncă şi combaterea accidentelor de muncă. Totodată orientarea elevilor în carieră către diferite meserii implică şi o informare timpurie a acestora cu privire la riscurile generale şi specifice la care pot fi expuşi.

Grupul ţintă al acţiunii este format din elevi şi cadre didactice din ciclul gimnazial din cele 10 judeţe implicate în acţiune”, precizează ITM Hunedoara. Acţiunea s-a derulat în urma protocoalelor de colaborare dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. La ultima acţiune au participat elevi din clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale I.G. Duca Petroşani.

[slideshow_deploy id=’36591′]