Eugen Teodorovici (MFP): Bunurile confiscate de Fisc vor fi vândute online

Potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, bunurile confiscate de Fisc vor fi vândute online și piața va fi cea care aplică prețul corect.

”Dacă vă uitați prin punctele vamale sunt mașini care țin blocate toate punctele vamale. Sunt sute, mii de mașini care zac, de ani de zile, roțile sunt deja dezumflate. Pe de altă parte, sunt bunuri confiscate de tot felul, confecții… bunuri care sunt în depozite, care sunt sparte, care sunt furate, casele care se confiscă. Ce face MFP sau ANAF? Cheltuie bani ca să facă evaluări. Evaluări care nu sunt cele care justifică prețul, pentru că ele nu se vor vinde la acel preț și din ce în ce ele se depreciază.

Ce vrem să facem? Toate aceste bunuri, mașini, pot fi vândute online, se licitează, fără să fac o evaluare ca stat, nu, piața e cea care aplică prețul corect. Aceste site-uri care sunt foarte bine cunoscute, se face un protocol, marfa confiscată se vinde prin acest mecanism și fiecare își obține partea de profit. Mai mult, casele, de ce să stau eu să fac o evaluare ca și stat, când este valoarea pe care notarul o folosește și atunci de la acea valoare plec și cine dă mai mult ăla obține și casa. Nu trebuie să mai cheltui bani ca stat”, a explicat ministrul de Finanțe la un post de televiziune.

agerpres.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]