Salarii mai mari cu 75 % pentru polițiști. Condiţiile în care angajaţii MAI pot beneficia de majorările salariale

Pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către personalul care efectuează activități deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, Ministerul Afacerilor Interne vrea să schimbe condițiile de acordare a muncii suplimentare a angajaților. 

Este vorba despre activitățile care nu pot fi compensate, ca în cazul celorlalți angajați la stat, cu timp liber, deoarece personalul respectiv are statut special și nu se încadrează în timpul prevăzut de lege pentru compensarea muncii suplimentare cu timp liber,  de 60 de zile după prestarea muncii suplimentare.

Proiectul de ordin prevede ca prin excepție de la prevederile alin. (1), munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuții pentru desfășurarea activităților […], care nu se poate compensa cu timp liber corespunzător, se plătește cu o majorare de 75% din solda de funcție/salariul de funcție cuvenit(ă), proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții. Plata majorării se efectuează în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă.

Proiectul de ordin a fost postat pe 29 ianuarie 2019 în dezbatere publică pe pagina MAI. După o perioadă de 10 zile, ordinul poate fi semnat de ministrul de interne și va intra în vigoare imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: legestart.ro

[slideshow_deploy id=’20328′]