Trei pentru viitor

M-am gândit, în plină campanie de votare a premiilor ForeverFolk, să vă arăt cine sunt cei trei tineri care își dispută Premiul Liviu Nechita pentru cel mai bun tânăr folkist. Pentru că scopul acestor premii este și să propună nume noi publicului ascultător de muzică folk, să îi clădim un viitor. Că pe Mircea Vintilă, Nicu Alifantis sau Mircea Baniciu îi știe toată lumea deja, dar va veni momentul în care cineva trebuie să ducă ștafeta mai departe.

Paul Tihan este cel mai experimentat dintre cei trei, vine din Fălticeni, dar acum este student în Iași. Îl știu din 2015, de pe vremea când i-am acordat, alături de colegii de juriu de la Festivalul Nord-Est Folk, unul din primele premii din cariera lui. L-ați mai văzut și aici, pe ForeverFolk, cu diferite ocazii, cu câte o piesă.

Este omul pe care îl aștept să facă pasul de la concurent în festivaluri la artist independent în acest an și la un album de autor cât mai curând. Vă propun să ascultați de la el piesa Menuet printre stele. 

Luminița Donisă este cea care, în momentul de față, ușor surprinzător pentru mine, conduce în clasamentul preferințelor publicului. Semn că și-a mobilizat rapid publicul să o susțină, un lucru pe care toți artiștii folk trebuie să îl învețe să îl facă. Are 12 ani, este din Petroșani și sper ca participarea în acest vot (fie că va câștiga sau nu) să îi dea elanul să continue să cânte. Vă propun să ascultăm Sub streașina palmei.

Cel de-al treilea candidat este Cosmin Mariciuc, originar din Săveni, dar “mutat cu școala” la Suceava, la liceul de artă. Este, probabil, printre cei mai talentați muzicieni din generația sa (bun instrumentist, excelentă voce), dar mai are de lucrat la compoziție, la implicare în partea administrativă a carierei și la relația cu publicul (comunitatea de fani nu apare peste noapte decât dacă te cheamă Cosmin Vaman și poate nici atunci). Piesa propusă, pe versuri de Ovidiu Mihăilescu dacă nu greșesc, se numește Puntea vieții.

Puteți contribui la decizia pentru cel mai bun tânăr artist al anului 2018 până duminică, 3 februarie, votând aici.

Sursa foreverfolk.com

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)