Pensionarii ar putea primi şi ei tichete de masă. Care sunt condițiile – PROIECT

Pensionarii ar putea primi şi ei tichete de masă. Care sunt condițiile – PROIECT

Propunerea legislativă, nr B93/2019,  pentru modificarea şi completarea Legii nr.147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, prevede acordarea de tichete de masă, cu titlu compensatoriu, pentru pensionarii care nu beneficiază de reducerile acordate pentru transportul intern, conform proiectului depus la Senat.

Propunerea legislativă cu numărul B93/2019, depus la Senat pe 13 martie, pentru modificarea şi completarea Legii nr.147/2000, privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 354 din 28 iulie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza prin introducerea a două noi litere la art. 1, alineatul (1) care vor avea următorul cuprins:

“Art. 1. — alin.(1), lit. a) Pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat,  din  sistemul  de  pensii  şi  asigurari sociale de stat pentru agricultori,  precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale beneficiaza anual de 6 calatorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun.

Sursa: zf.ro