Investiții pentru modernizarea Grădiniței nr. 1, la Uricani

Investițiile publice care au ca subiect modernizarea unităților educaționale din orașul Uricani sunt o activitate constantă pentru edilii acestei localități, chiar dacă, în general, grădinițele și școlile din oraș au fost reabilitate deja în totalitate de-a lungul ultimilor ani.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu este însă de părere că atunci când vine vorba despre infrastructura din educație, orice nouă investiție ce are ca scop modernizarea școlilor și grădinițelor este întotdeauna binevenită. Cu această convingere a pornit la drum administrația locală de la Uricani și atunci când a realizat un nou proiect pentru modernizarea Grădiniței nr. 1 din localitate. În acest scop, Primăria Uricani a reușit să obțină și o finanțare de la Guvernul României, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de 1,8 milioane de lei (sau, ca să fie mai clar, 18 miliarde de lei vechi).

Cu acești bani, potrivit proiectului tehnic realizat cu sprijinul specialiștilor de la Primăria orașului Uricani, antreprenorul care lucrează la implementarea acestui proiect de investiții are de executat lucrări de recompartimentare, realizarea unui nou acoperiș de tip șarpantă, construcția de scări de evacuare în caz de incendiu, înlocuiri ale tâmplăriei, montarea unei noi centrale termice pentru asigurarea căldurii. De asemenea, se execută o serie de lucrări la refacerea instalațiilor electrice și sanitare.

”Practic, aproape că putem spune că reconstruim din temelie această grădiniță. Acum se lucrează la construcția acoperișului nou și la scara exterioara de incendiu. Însă vor urma și celelalte lucrări care vor schimba radical infrastructura acestei importante unități educaționale din orașul nostru”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta mai arată că la Uricani, administrația locală aplicat și pentru un alt proiect care prevede construcția unei noi unități de învățământ preșcolar (grădiniță), proiect care a fost acceptat.