Oficiali ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, în vizită de documentare privind potențialul de afaceri în județul Hunedoara

O delegație a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană se află în aceste zile în județul Hunedoara, unde au loc mai multe runde de discuții cu autoritățile din regiune, cu mediul de afaceri și reprezentanți ai unităților de învățământ din județ care gestionează programe educaționale în sistemul dual.

Delegația este condusă de doamna SWANTJE KORTEMEYER – Șefa Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la București împrerună cu domnul HANS ERICH TISCHLER – Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu. Din delegația Camerei de Comerț Româno-Germane mai fac parte: domnul SEBASTIAN METZ – Director General al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), domnul GUENTER MAIER, consultant în investiții Germany Trade and Invest, doamna RUXANDRA DUMITRESCU – Director Departament Consiliere Piață AHK România și doamna ANCA HOCIOTĂ – Director Departament Membri și Formare Profesională AHK România.

Aceștia au avut, în cursul zilei de miercuri, 22 mai 2019, la Deva, o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora și cu prefectul județului, Tiberiu Fabius Kiszely. 

În cadrul întrevederii de la sediul CJH, președintele forului legislativ județean a făcut o prezentare succintă a principalelor investiții aflate în curs de realizare în județ și a apreciat modelul de dezvoltare german. „Părerea mea despre prezența germană în România este una de excepție pentru că aveți proceduri clare, un mod pragmatic de a gândi, o seriozitate deosebită în ceea ce faceți”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.

La rândul lor, membrii delegatiei germane și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea învățământului dual și valorificarea potențialului investițional în zonă.

În cadrul întrevederii delagației germane cu prefectul județului Huneodara, Tiberiu Fabius Kiszely și subprefectul Dorel Ovidiu Bretean s-au purtat discuții cu privire la stadiul finalizării investițiilor în infrastructura rutieră care va lega județul Hunedoara, în integralitate, la autostrada A1, despre stadiul investițiilor germane în județul Hunedoara, dar și posibilități de colaborare pe teme precum formarea profesională și învățământul dual, colaborări între firme și promovarea județului Hunedoara ca locație investițională.

Delegația Camerei de Comerț Româno-Germane este așteptată joi, 23 mai în Valea Jiului, la Petrila și Petroșani.