ECO LIFE

În ziua de astăzi, tot mai mulți dintre noi alegem să avem un stil de viață ECO. Dar ce înseamnă, mai exact, să fim ECO? Pe scurt spus, să fim ECO înseamnă că ne gândim mai mult la mediul înconjurător și avem grijă de el într-o mai mare măsură decât, poate, o făceam până acum. Cu alte cuvinte, îi arătăm acestuia că îl respectăm pentru tot ceea ce ne oferă nouă, ca oameni. De ce facem asta? Pentru că ne gândim la copiii noștri, la copiii lor și așa mai departe, și, pentru ei, vrem să lăsăm lumea un loc mai curat…și mai bun – probabail am auzit acest lucru de foarte multe ori.

În acest articol vrem să vă oferim câteva sugestii pentru un stil de viață ECO.

  1. Una dintre cele mai mari surse de poluare sunt, fără doar și poate, mașinile. Pentru această problemă, mașinile electrice vin ca o alternativă indubitabilă. Principala problemă a autoturismelor care funcționează cu benzină sau motorină este aceea că emit gaze care sunt foarte dăunătoare pentru mediu. De câte ori n-am zis, pietoni fiind, „Vai, cât fum scoate mașina asta!”. Ei bine, cu mașinile electrice este eliminată această problemă. Cum și de ce: pentru că motorul unei mașini electrice este, în mod evident, electric și funcționează pe principiul unui circuit închis. Energia electrică este transformată în energie electrică. Prin urmare, nu există nici urmă de emisii, aerul fiind mult mai curat. Desigur, apare întrebarea „Unde le încărcăm?”. Ei bine, pentru că apar tot mai multe mașini electrice, infrastructura stațiilor de încărcare este și ea în creștere. Mai mult, în locuri speciale, ne putem încărca mașina gratuit. Și da, folosim cuvântul „încărcăm” deoarece principiul lor de încărcare poate fi comparat cu cel al unui telefon mobil. Așadar, mașinile electrice își îndeplinesc scopul pentru care au fost create.
  2. Grijă de corpul nostru – varietatea produselor de îngrijire personală și cosmetice este colosală: creme care mai de care mai parfumate, geluri de duș cu diferite arome, fonduri de ten de diferite texturi care conțin diferite ingrediente pentru diverse probleme ale tenului și așa mai departe. În acest caz, suntem siguri că, măcar o dată, ți-ai pus întrebarea „Ce rost au produsele bio?”…sau de ce să le folosim, sunt prea scumpe și așa mai departe. Ei bine, așa cum probabil te aștepți, acestea sunt cu mult mai benefice pentru corpul nostru decât oricare alt produc prefabricat. Și, de asemenea, nu sunt testate pe animale, precum multe dintre cosmeticele obișnuite. De ce? Pentru că ele conțin ingrediente naturale, deci mai calitative. Compușii sunt selectați cu mare atenție astfel încât să aducă multiple beneficii pentru pielea noastră. Cele mai multe parfumuri care se regăsesc în produsele cosmetice sunt, desigur, artificiale, create în laborator din diverse combinații de compuși chimici. Însă aceștia sunt nocivi deoarece pot produce alergii și pot irita pielea. Natura are parfumul ei în fiecare ingredient ales pentru a crea un produs cosmetic bio. Datorită acestui lucru, nu este riscant pentru piele să folosim produsele bio. Acestea nu favorizează diferitele afecțiuni ale pielii care pot apărea în timp din cauza chimicalelor.
    Un alt motiv întemeiat pentru care putem folosi cu încredere produsele bio este acela că toate conțin vitamine (puteti citi mai multe aici) și minerale de nelipsit pentru corpul nostru, cum ar fi vitamina C, A sau E. Acestea au o contribuție crescută pentru sănătatea noastră, previn îmbătrânirea prematură a pielii și chiar tratează diferitele afecțiuni cu care se poate confrunta pielea. În schimb, produsele cosmetice prefabricate tratează simptomatologia, nu cauza.
  3. Un stil de viață ECO se bazează foarte mult și pe exercițiile fizice. Fie că este vorba de mers la sală, de practicat vreun sport sau de simple plimbări în natură, acestea nu trebuie să lipsească dintr-un stil de viață ECO. Plimbările lungi, drumețiile, excursiile în locurile în care visezi să mergi pot fi adăugate și ele pe lista unei persoane care își dorește un stil de viață sănătos…și natural. Cu toții știm ce beneficii au toate acestea asupra corpului, dar și minții noastre. Știm, de asemenea, cât de mult ne relaxează și ne ajută să evadăm din cotidian. Și, desigur, această evadare poate fi un prilej de a face câteva fotografii cu locurile care te impresionează atât vizual, cât și spiritual…și desigur, cu persoanele dragi cu care alegem poate să călătorim…soț, soție, familie sau prieteni dragi. Până la urmă, cu toții suntem pasionați de fotografie și ne dorim să surprindem momentele importante într-o poză pe care s-o avem amintire întotdeauna.

Desigur că să ai un stil de viață ECO nu este ușor, mai ales pentru că suntem obișnuiți cu multe produse mai puțin sănătoase, însă dacă optăm, totuși, pentru un astfel de stil de viață, trebuie să avem răbdare. Lucrurile bune și beneficiile vor veni în timp, însă vor veni cu siguranță.