”Culorile copilăriei” strălucesc pe simezele galeriei de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Peste 100 de lucrări constând în desene, picturi şi machete, reprezentând portrete, flori, animale, peisaje, insecte, jocuri ale copilăriei sunt expuse, în aceste zile pe simezele Galeriei de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni. Acestea sunt rezultate din urma ediției din acest an a concursului de desen ,,Culorile copilăriei’’, organizat de Clubul copiilor și elevilor din Valea Jiului, având ca protagonişti elevi din Municipiul Bucureşti şi judeţele Alba, Buzãu, Hunedoara, Mureş, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

De altfel, după cum informează prof. radu Chința, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Valea Jiului, ediția cu numărul 8 a concursului de arte vizuale ”Culorile Copilăriei” a avut loc, anul acesta, prin amabilitatea Primăriei Municipiului Lupeni, în parcul copiilor și în galeria de artă Iosif Tellmann din această localitate. ”Evenimentul nostru a început cu un concurs de desen în aer liber care a întors toate privirile celor ce au vizitat parcul copiilor din municipiul Lupeni, mai ales că nu știu să mai fi fost vreodată un concurs de desen în aer liber în acel parc. Expoziția a fost una dintre cele mai frumoase ale noastre. Am pierdut numărul lor, câte am organizat acolo de-a lungul timpului. E admirabil că Lupeniul are o galerie de artă. Aer de sărbătoare, voie bună, o generație care schimbă România. Ca să fim corecți față de evenimentul în sine, acesta a cuprins o expoziție de artă, una de machete și un mini-concert muzical. Felicitări cercurilor de profil pentru implicare. Cât despre Lupeni, se vede cu ochiul liber o schimbare uriașă în bine. Salutări dragi copii, părinți, profesori și primarului implicat sentimental în actul de educație!”, a spus prof. Radu Chința. 

Vernisajul expozițional intitulat ”Culorile Copilăriei” a avut loc sâmbătă, 8 iunie 2019, la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” Lupeni, în prezența micilor artiști expozanți, a profesorilor coordonatori Radu Chinţa, Liliana Matei, Teodosie Cuciuc, Alin Apostoiu, dar și a unui număr mare de părinţi, bunici, cadre didactice, membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann” din Lupeni.

Împreună cu bucuria de a viziona o expoziție de artă remarcabilă, participanții au avut ocazia de a se bucura și de un microrecital susţinut de copii de la Clubul Copiilor din Lupeni, coordonați de  prof. Claudiu Dragotă.

Text și foto: Antoneta DUBAN