Copacul cu lalele din Iscroni e pregătit pentru admiratori, dar și pentru o serie de evenimente speciale

Simbol cultural-turistic al Văii Jiului, copacul cu lalele de la Iscroni, în vârstă de 139 de ani, îi primește în aceste zile pe cei care îl vizitează, în toată splendoarea sa. Copacul cu lalele a înflorit și până la jumătatea lunii iulie, vom putea admira miile de lalele ale acestui deosebit monument al naturii.

Pentru ca obiectivul, aflat la marginea DN66A, în zona Iscroni din orașul Aninoasa, să poată fi vizitat în condiții optime, joi, 13 iunie 2019, voluntarii Asociației PRO ANINOASA au realizat ecologizarea zonei și curățarea mobilierului stradal.

Președintele acestei asociații, Viorel Pascu spune că că acțiunea constituie un preambul pentru evenimentele care vor avea loc aici în cursul acestui an. ”Am început pregătirile pentru Tabăra națională de pictură care se va desfășura la Copacul cu lalele, în luna septembrie, în organizarea administrației locale de la Aninoasa.  Până atunci, cei care iubesc natura se pot desfăta cu o imagine naturală de excepție, pentru că a înflorit copacul cu lalele de la Aninoasa. Opriți-vă din drum pentru câteva minute pentru a-l admira, pentru că acesta este o „oază” care vă destinde și vă va încărca în doar câteva minute”, spune Viorel Pascu. 

Tot aici, la copacul cu lalele vor avea loc anul acesta ceremonii de căsătorie pentru tineri, iar cei care își vor oficia căsătoria la Copacul cu lalele până în 30 octombrie 2019, vor primi din partea Asociației PRO ANINOASA și Asociației Comitetului de Inițiativă Valea Jiului, diploma de „Cetățean de onoare” al Copacului cu lalele și diploma de Ambasador al Văii Jiului. Numele lor vor fi menționate pe un panou amplasat în vecinătatea Copacului cu lalele”, a mai precizat Viorel Pascu.