Ofertă academică de excepție, pentru licență, master și doctorat, la Universitatea din Petroșani

Peste doar câteva zile, mai exact pe data de 8 iulie 2019, Univesitatea din Petroșani deschide prima sesiune de admitere din acest an. Dincolo de cele peste 1200 de locuri disponibile, pentru câteva zeci de specalizări, cu studii de licență, master sau doctorat, din care mai mult de jumătate sunt bugetate de stat, prestigioasa instituție academică din Valea Jiului vine în întâmpinarea celor care doresc să devină studenți, masteranzi sau doctoranzi ai acesteia cu o serie de facilități pentru procedura de înscriere, dar și cu taxe aferente mici și cu o procedură de selecție cu mari șanse de succes pentru candidați.

Astfel, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai arată că pentru înscrierea candidaților la sesiunea de admitere care va avea loc între 8 și 19 iulie 2019, candidații au la dispoziție atât posibilitatea de a se înscrie la sediul instituției sau la centrele de înscriere deschise în mai multe localtăți din țară sau on-line, din pagina web dedicată admiterii de pe situl oficial al Universității. ”Punem la dispoziție o ofertă academică generoasă ce însumează peste 1200 de locuri disponbile pentru o gamă largă de specializări, atât pentru studiile de licență, cât și pentru master sau doctorat”, informează rectorul Radu Sorin Mihai.

Acesta precizează că întreaga ofertă academică, precum și toate informațiile necesare privind oferta educațională, calendarul și modalitățile de înscriere, desfășurarea concursului de admitere și documentele necesare pentru întocmirea dosarului de înscriere sunt disponibile pe situl universității din Petroșani: www.upet.ro la secțiunea Admitere.

Tot aici, candidații din Republica Moldova, din Diaspora românească sau din alte țări ale lumii care doresc să urmeze studiile de licență master sau doctorat de la Universitatea din Petroșani, pot găsi informații detaliate despre înscriere și admitere. Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin precizează că pentru aceștia sunt bugetate locuri speciale, pentru o gamă largă de domenii și specializări universitare.

Întregul proces de admitere de la Universitatea din Petroșani se va desfășura sub forma concursului de dosare, ierarhizarea candidaților urmând să se realizeze electronic în funcție de media obținută prin aplicarea formulei de calcul și de ordinea opțiunilor marcate pe cererea de înscriere.