Universitatea Petroșani oferă absolvenților care nu au trecut Bacalaureatul șansa să învețe la facultate

Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat pot avea șansa de a studia în cadrul Universității din Petroșani, în domenii precum ingineria transporturilor sau ingineria calculatoarelor. Aceștia nu vor avea însă calitatea de studenți, ci pe aceea de cursanți în cadrul unui Colegiu universitar, constituit în baza unui proiect european care se derulează la Universitatea din Petroșani.

“Prin intermediul unui proiect european pe care-l implementăm la Universitatea din Petroșani, avem un colegiu universitar în care vom primi din această toamnă absolvenți de liceu, fără bacalaureat. Va fi un colegiu care le va oferi studii postliceale în două domenii, respectiv Ingineria construcțiilor și Ingineria Calculatoarelor. Dacă între timp acești elevi care urmează Colegiul universitar vor obține diploma de bacalaureat, ei se vor putea înscrie anul următor la universitate și în funcție de programa unor discipline pe care le-au parcurs la Colegiu, acestea se vor putea echivala în timpul anilor de studiu universitar”, spune prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Proiectul Colegiului universitar destinat absolvenților de liceu fără Bacalaureat este implementat de Universitatea din Petroșani în colaborare cu Universitatea București. Proiectul vizează optimizarea ofertelor de studii din învățământ terțiar universitar și nonuniversitar tehnic în sprijinul angajabilității persoanelor defavorizate. Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 luni, are o valoare totală de 5.652.394,98 lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.