Programul „Merg la școală”: Tichete educaționale pentru elevi pentru achiziționarea de rechizite și manuale

Programul „Merg la școală”: Elevii învățământului obligatoriu de stat vor putea beneficia de tichete educaționale cu care vor putea să-și achiziționeze rechizite și alte materiale didactice.

Este vorba despre o propunere de hotărâre de Guvern pentru implementarea programului „Merg la școală”, de pe urma căruia vor putea profita toți elevii, atâta vreme cât sunt elevi ai învățământului de stat.

Recent, Ministerul Educației a pus în dezbatere publică o propunere de hotărâre de Guvern pentru aprobarea unui nou program școlar, numit „Merg la școală”. Programul își propune să le ofere finanțări elevilor pentru achiziționarea materialelor necesare la școală, precum echipamente sportive sau manuale școlare.

Pentru a intra în vigoare, propunerea de hotărâre va trebui adoptată de Guvern, apoi publicată în Monitorul Oficial.

De acest program vor putea beneficia toți elevii, cu condiția să urmeze cursurile învățământului de stat obligatoriu, adică cel primar, gimnazial, liceal și profesional (11 clase care includ și clasa pregătitoare).

Programul „Merg la școală” va consta în acordarea unor tichete educaționale de tip tichet social, în valoare totală de 250 de lei. Pentru fiecare elev, tichetele vor fi în număr de cinci, fiecare în valoare de 50 de lei, și vor fi folosite pentru achiziționarea echipamentelor sportive, rechizitelor și cărților școlare (manuale, auxiliare didactice, literatura obligatorie prevăzută în programa școlară, atlase, dicționare).

Tichetele educaționale, vor fi acordate prin intermediul unităților de învățământ, iar responsabilitatea achiziționării produselor necesare elevului va reveni părinților/tutorilor legali ai acestuia.

Atenție! Proiectul de hotărâre de Guvern nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare, el trebuie adoptat de Executiv, apoi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro