Sărbătoare pentru ”familiile de aur”, la Petrila

Un număr de 17 familii din orașul Petrila, care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie și alte 3 familii care au împlinit 60 de ani de căsătorie, au fost invitate astăzi, 14 august 2019, la sediul Primăriei orașului Petrila, unde reprezentanții administrației locale le-au pregătit o frumoasă petrecere în cinstea aniversării nunții de aur, respectiv a nunții de diamant.

În fața ofițerului de stare civilă, dar și a primarului Vasile Jurca și a viceprimarului Dorin Curtean, cuplurile sărbătorite au fost întrebate dacă, după atât de mulți ani împreună, ar reconfirma actul de căsătorie. Răspunsul a fost, unanim și fără nici o ezitare, afirmativ.

Mulțumit de faptul că Petrila are în comunitatea sa astfel de oameni pentru care familia reprezintă o adevărată valoare, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, apreciază performanța de căsnicie a cuplurilor de aur și diamant drept un demnă de Cartea Recordurilor.

”Dumnealor sunt cei care, oricâte obstacole au întâmpinat de-a lungul acestor ani, au rămas împreună, la bine și la greu. I-am întrebat acum, după atâția ani, ce ar răspunde astăzi în fața ofițerului stării civile. Desigur, răspunsul dumnealor a fost ”DA!” Nu este simplu să împlinești 50 de ani de căsătorie. Eu îi felicit pe toți. Chiar pot să spun că este o performanță să ajungi la 50 sau 60 de ani de căsătorie. Îi respect pe toți petrilenii care reușesc să ajungă la această vârstă și așa ne arătăm noi respectul aducându-i aici, felicitându-i, premiindu-i și spunându-le că îi respectăm”, a declarat primarul Vasile Jurca. 

Mai mult, primarul orașului Petrila apreciază că aceste onorabile familii din comunitatea petrileană fac parte din rândul oamenilor care au construit, cu sudoarea muncii lor, cu devotament și responsabilitate, Petrila, așa cum o știm noi astăzi. Ați trăit într-o perioadă destul de grea, o perioadă în care se lucra și sâmbăta și duminica, se lucra aproape non-stop și în perioada în care s-o reconstruit toată țara și inclusiv orașul Petrila a fost cel mai dezvoltat sau numărul populației a ajuns la performanța maximă, undeva la 30 de mii. Ați contribuit decisiv la dezvoltarea orașului Petrila și pentru asta, în numele întregii comunități locale, vă mulțumim”, le-a spus primarul Vasile Jurca sărbătoriților.

Fiecare dintre cuplurile care au împlinit 50 de ani au primit din partea administrației locale de la Petrila o diplomă de fidelitate și o primă de 500 de lei. Pentru cei care au adunat în buchetul vieții 60 de ani de căsnicie, premiul a fost, evident, ceva mai mare (600 de lei). Toți sărbătoriții au avut parte și de o petrecere pe măsura frumoasei lor aniversări, alături de reprezentanții comunității locale petrilene.