Copiii din centrul vechi al Vulcanului își dezvoltă prin joacă, spiritul civic

Sunt deja câțiva ani de când consilierul local Dorel Șchiopu a demarat o serie de activități menite să-i conștientizeze pe copiii din cartierul vulcănean în care locuiește că spațiul public din fața blocului este un loc pe care trebuie să-l respecte ca pe propria casă, mai ales că aici își petrec cea mai mare parte a timpului lor liber.

Fără a fi vreun pedagog de școală nouă, Dorel Șchiopu a observat că, atunci când le întinzi copiilor o mână, când le acorzi atenția de care au atât de multă nevoie și când îi provoci la joacă și la distracție drept răsplată pentru o acțiune civică, răspunsul lor este unul pe măsură. Așa s-au născut mai multe proiecte de voluntariat în care, împreună cu copiii din cartierul de blocuri EVSN din Centrul Vechi al municipiului Vulcan, Dorel Șchiopu reușește să facă curățenie în curtea acestui cartier. Acțiunea a avut loc la finalul săptămânii trecute, iar efortul copiilor mobilizați de inimosul consilier local a fost apreciat nu doar de cetățenii din zonă, ci și de primarul Gheorghe Ile, care a ținut să-i felicite personal pe toți cei implicați în acest proiect. ”Salut orice acțiune civică menită să călăuzească tinerii către un comportament social normal, util, benefic pentru comunitate. Dorel Șchiopu mă surprinde de fiecare dată, pentru modul în care reușește să creeze acțiuni cu impact. Am participat cu mare bucurie la această acțiune , mai ales pentru că fiecare întâlnire în care cei mai importanți sunt copiii, este o întâlnire pozitivă”, a spus primarul Gheorghe Ile.

Cel mai încântat de o nouă acțiune civică reușită împreună cu copiii din cartierul EVSN din Vulcan este însă consilierul local Dorel Șchiopu. Cum după muncă vine întotdeauna și o cuvenită răsplată, toți copiii care au participat la acțiunile de voluntariat din Centrul vechi, prin care au făcut curățenie în cartierul în care locuiesc, au putut participa la o serie de campionate sportive de tenis de masă și badminton, special organizate pentru ei, iar la final toată lumea s-a delectat cu o porție generoasă de lubeniță. ”După fiecare acțiune de acest fel, mă întreb: avem copiii de valoare în Vulcan, sau ce ?! De data asta, împreună cu copiii din Centrul vechi am făcut curat, am jucat badminton și tenis de masă, am desenat pe asfalt, am mâncat înghețată și lubeniță. Cică a fost o acțiune și o zi reușită. Așa zic copiii ! Și copiii, se știe, au întotdeauna dreptate !”, spune Dorel Șchiopu.

Iar cu asemenea rezultate, nu e deloc de mirare că spiritul civic al copiilor a crescut. Dovadă faptul că i-au propus mentorului lor să facă astfel de acțiuni și în alte cartiere ale Vulcanului.