Startul sărbătorilor de iarnă se dă la Lupeni de Ziua Națională

Și la Lupeni, ca peste tot în România, în aceste zile se fac pregătiri intense pentru ca, în perioada sărbătorilor de iarnă din luna decembrie, orașul să capete strălucirea așteptată de locuitorii săi, în mod special de către copii. În mod special parcurile din oraș, dar și bulevardele și străzile principale sunt împodobite cu instalații de iluminat ornamental și figurine specifice care, în opinia primarului Lucian Resmeriță, vor deveni și anul acesta puncte de interes pentru copii, părinți și bunici, în egală măsură.

”Ne preocupă în mod deosebit ca locuitorii municipiului Lupeni să trăiască atmosfera sărbătorilor de iarnă într-un oraș împodobit cu mii și mii de lumini multicolore. Ne-am pregătit corespunzător în acest sens și, în aceste zile, se lucrează intens pentru ca tot ce ține de montajul iluminatului pentru sărbători să fie gata până la finalul săptămânii viitoare, când am programat evenimentul festiv al aprinderii luminilor de sărbătoare din municipiul Lupeni”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acest moment va avea loc, la Lupeni, chiar în prima zi de decembrie, când sărbătorile de iarnă debutează în toată România cu cea mai importantă sărbătoare a națiunii române: Ziua Națională a României.Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni îi invită cu drag pe toți locuitorii  duminică, 1 Decembrie 2019, începând cu ora 16.30, în Parcul CAP să petrecem împreună Ziua Națională a României și să trăim momente magice la aprinderea iluminatului festiv, programat pentru ora 18,00”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta arată că, în cadrul acestui eveniment, pe scena din Parcul CAP va avea loc și un emoționant spectacol artistic, în care alături de copii talentați din comunitatea locală, vor concerta într-un regal folcloric cu adevărat de zile mari, îndrăgiții soliști: Leo Cosma, Andrada și Marinică Paul precum și Aurel Moldoveanu.

Tot pe 1 Decembrie și tot în organizarea Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, la Palatul Cultural ”Minerul” va avea loc un spectacol susținut de membri ai Cenaclului Cultural ”Pas cu pas” (coordonator prof. Petronela Baldovin), împreună cu cei ai Ansamblului folcloric ”Mesagerii iubirii” (coordonator prof. Mariana Peptenaru), spectacol care va avea loc sub genericul ”Țara Noastră”.

Participarea publicului la ambele spectacole organizate la Lupeni de Ziua Națională a României este gratuită și binevenită !