PETRILA FAPTELOR BUNE 2019 – LA FINAL

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej fericit, pentru majoritatea dintre noi. De asemenea, sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a-i avea pe cei dragi alături de noi, de a celebra noul an şi de a ne pune speranțe în viitor.

 

Pentru prea mulți însă, această perioadă a anului nu este decât o altă ocazie de a-și aminti de greutăți și lipsuri. Așa a luat naștere proiectul caritabil „Petrila faptelor bune”, din dorința de a ajuta persoanele aflate în dificultate, de a aduce bucurie și în casele lor.

Implicarea și sensibilitatea caracteristică a inițiatorilor proiectului caritabil derulat la Petrila, mobilizează an de an un număr impresionant de oameni care doresc ca prin gestul lor caritabil să aducă zâmbete pe chipul celor mai nevoiași. Oameni din toate sferele de activitate, prin implicarea directă sau indirectă a școlilor, a bisericii, a asociațiilor culturale, a politicului, a presei, a instituțiilor, a oamenilor simplii, sau a copiilor și mulți alții, ei sunt cei care și-au oferit sprijinul și în acest an, rezultând astăzi, la finalizare, tone de alimente.

Duminică, 8 decembrie 2019, inițiatorii proiectului au sărbătorit reușita și în acest an, intr-un spectacol de suflet, având o audiență foarte numeroasă, de la oficiali ai administrației petrilene, până la copii și oameni implicați.

„Astăzi am sărbătorit la Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale Nr. 6 Petrila ultima zi de donații. La rândul nostru, am oferit pentru toți cei care au răspuns prin multe acte caritabile un mic spectacol la care au participat o mulțime de copii talentați și invitați de seamă. Vă mulțumim pentru donații, implicare și prezență”, – Raluca E. Cocolan, inițiatoarea proiectului „Petrila faptelor bune”.

A răspuns prezent alături de comunitate, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca:

„Petrila faptelor bune la a treia ediție, un proiect superb pentru care o felicit pe inițiatoarea lui, Raluca, felicitări tuturor celor care au fost alături de ea. Observ cu bucurie că acest proiect a depășit limitele orașului Petrila, văzând oameni implicați din Valea Jiului și nu numai. Felicit pe toți cei care au dăruit, pe toți cei implicați în acest proiect, le urez „Sărbători fericite”, Dumnezeu să le întoarcă înzecit pentru tot ce au oferit”, a spus primarul, Vasile Jurca.

În următoarele zile voluntarii proiectului caritabil vor începe etapele de sortare a tonelor de alimente care au fost strânse prin bunăvoința dumneavoastră și apoi acestea vor ajunge pe masa de sărbători a celor nevoiași.

„Vă dorim încă de pe acum, să aveți SĂRBĂTORI FERICITE, așa cum alții, la rândul lor le vor avea datorită dumneavoastră”, a spus în incheiere Raluca E. Cocolan.

Redactor: Daniel Bolog

Foto-redactor: Vasile L. Sorin