Primăria orașului Petrila – Investiție pentru educație

Educația și dezvoltarea tinerei generații este primordială pentru administrația locală de la Petrila, iar investițiile care se fac în acest sens se adresează în primul rând beneficiarului direct, elevului.

Un număr de 30 calculatoare de ultimă generație vin acum în sprijinul elevilor și al profesorilor de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, mai exact pentru două structuri gimnaziale ale colegiului, o investiție foarte importantă în procesul instructiv-educativ al elevilor.

”La sfârșitul anului trecut am primit o solicitare din partea conducerii Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” pentru a finanța achiziționarea a aproximativ 30 de calculatoare necesare pentru structurile colegiului, Școala nr. 2 ”Ana Colda” și Școala nr. 5. Am prins în lista de investiții acești bani, i-am alocat și la momentul acesta calculatoarele sunt deja în clase, copiii pot să beneficieze de ele în procesul lor de educație. Valoarea acestei investiții a fost aproximativ 75.000 de lei și mă  bucur că am reușit să alocăm acești bani, să asigurăm această finanțare, pentru că este în interesul copiilor noștri”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Această investiție din partea administrației locale de la Petrila pentru Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” a venit ca o mină de aur pentru elevii și profesorii de la cele două structuri școlare, deoarece calculatoarele existente aveau o vechime considerabilă, nemaifăcând față exigențelor din acest domeniu, iar noile calculatoare achiziționate, de tip ”All in One”, fiind dotate cu toate aplicațiile și programele necesare în programa de învățământ.