Dascăli, părinți și autorități implicate – garanția succesului la școală al copiilor vulcăneni

Un proiect dezvoltat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în parteneriat cu administrația publică locală din municipiul Vulcan și Școala gimnazială nr. 6 Vulcan încearcă să aducă în atenția comunității importanța rolului pe care părinții îl au, alături de școală și administrație, în succesul activităților educaționale ale copiilor.

În acest context, luni, 2 martie 2020 la sediul Primăriei din Vulcan a avut loc o sesiune de informare având ca scop conștientizarea comunității locale din Vulcan asupra importanței participării parentale la îngrijirea și educația copiilor, precum și importanța acesteia pentru dezvoltarea lor ulterioară. La eveniment, alături de cadre didactice și părinți ai elevilor de la unitățile de învățământ din Vulcan, au participat și prof.dr. Mihaela Manolea – inspector pentru Management Instituțional în cadrul ISJ Hunedoara, precum și ing. Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan.

”Ne propunem ca în cadrul activităților cuprinse în derularea acestui proiect cu finanțare europeană, în care municipalitatea din Vulcan ne este partener, să avem o serie de sesiuni de informare și promovare privind importanța participării parentale la îngrijirea și educația copiilor în școli cu procent mare de elevi aflați în risc de părăsire timpurie a școlii de la nivelul județului Hunedoara, precum și organizarea și desfășurarea unei campanii media la nivelul județului de conștientizare locală în privința importanței participării parentale la îngrijirea și educația copiilor”, a declarat prof.dr. Mihaela Manolea, coordonator al acestui proiect.

Că acolo unde în educația copiilor, eforturile conjugate ale dascălilor și părinților dau roadele așteptate, o demonstrează din plin nu doar rezultatele obținute la clasă, ci și modul de exprimare prin artă al unora dintre elevii Școlii gimnaziale nr. 6 din Vulcan. Aceștia și-au propus să aducă în atenția comunității locale din municipiul Vulcan o parte din creațiile lor realizate în cadrul proiectului ”Hai la școală ! O șansă pentru viitor”, lucrările lor fiind expuse acum chiar pe holul principal al instituției administrației publice de la Vulcan.

Încântat de modul în care se derulează acest necesar proiect educațional, dar și de creațiile copiilor, s-a declarat și primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. ”O felicit pe directoarea Școlii nr.6, prof. Nicoleta Saidac, pentru modul în care coordonează implementarea proiectului HAI LA ȘCOALĂ, O ȘANSĂ PENTRU VIITOR! cu impact deosebit pentru educația copiilor Vulcanului și mai ales pentru reducerea abandonului școlar. Îi mulțumesc pentru că prin intermediul elevilor pasionați de desen, pe holul Primăriei sunt expuse lucrările lor, pline de culoare și entuziasm”, a declarat primarul Gheorghe Ile.