Bani europeni pentru piste de ciclism urban la Deva și reabilitarea centrului istoric din Hunedoara

ADR Vest și Primăriile din Deva și Hunedoara au semnat, în aceste zile, contracte pentru derularea unor investiţii publice în cele două localități hunedorene, în valoare de 30 de milioane de lei.

Unul dintre proiecte prevede realizarea unor piste pentru bicicliști pe bulevardele Decebal, 22 Decembrie și în zona adiacentă, din municipiul Deva. Tot în aceste zone se vor reface trotuarele, se va introduce un sistem de închiriere a bicicletelor, se vor instala rastele pentru biciclete, camere de supraveghere video şi echipamente pentru contorizarea numărului de pietoni/ bicicliști care utilizează pista și spațiul pietonal nou creat.

Tot la Deva, un alt proiect de reabilitare/ reconversie/ extindere/ construire infrastructură educațională prevede extinderea cu un nou corp de clădire (P+1, 1.055 mp) a imobilul de pe Aleea Viitorului nr. 9. Corpul nou va avea funcţiunea de grădiniță cu program normal și prelungit, iar cel vechi va fi reabilitat şi va deveni sală de mese, iar în urma implementării acestui proiect, 80 de copii vor beneficia de o infrastructură educațională reabilitată, extinsă și cu dotări moderne.

Un al treilea proiect aprobat la finanțare, urmărește revitalizarea centrului istoric al Municipiului Hunedoara. Proiectul vizează amenajarea Muzeului Fierului în imobilul din Piața Libertății nr. 24, care urmează să fie reabilitat şi care va avea în curte un furnal în miniatură – spaţiu expoziţinal, precum şi reabilitarea și modernizarea Parcului Libertății, pe o suprafaţă de peste 4.500 mp.
De asemenea, vor fi reamenajate spaţiile verzi şi aleile, va fi construit un pod pietonal peste râul Cerna, vor fi realizate o fântână arteziană şi o scenă în aer liber, va fi înlocuit mobilierul urban etc.