Veste bună pentru cetățenii din Lupeni: au început lucrările la reabilitarea și modernizarea Cinematografului ”Cultural”

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a adus astăzi o veste bună pentru cetățenii acestei localități: încep lucrările de reabilitare și modernizare a Cinematografului ”Cultural”.
În cursul zilei de 7 aprilie 2020, constructorul care a câștigat licitația pentru acest contract de lucrări, finanțat de Compania Națională pentru Investiții, a preluat obiectivul și, după o evaluare a situației acestuia, făcută împreună cu primarul Lucian Resmeriță și alți reprezentanți ai Direcției Tehnice din Primăria municipiului Lupeni, au început efectiv lucrările.
Primarul Lucian Resmeriță este convins că acest obiectiv de importanță culturală deosebită pentru municipiul Lupeni va fi, în scurt timp, repus în circuitul cultural al orașului și își exprimă convingerea că acest Cinematograf va avea un rol important în viața culturală a municipiului Lupeni, precum cel al Palatului Cultural Minerul, care după reabilitare, dintr-o ruină a redevenit o perlă arhitectonică pe harta municipiului Lupeni și un spațiu cultural de excepție, activ și apreciat de cetățeni.
În ceea ce privește Cinematograful ”Cultural”, primarul municipiului Lupeni este convins că readucerea acestuia în circuitul cultural local reprezintă nu doar proiectul său de suflet (având în vedere că aici a lucrat, foarte mult timp, și mama sa) , ci și unul de mare încărcătură sufletească pentru lupeneni, iar pe lângă valoarea culturală redobândită, acesta va aduce și un plus de imagine zonei.
”Reabilitarea Cinematografului Cultural este, așa cum am spus încă de la preluarea mandatului meu de primar, un proiect de suflet pentru mine și sunt convins că și pentru toți cei care locuiesc în municipiul Lupeni. Cultura și educația vor fi mereu pe primul loc pentru mine și s-a dovedit faptul că foarte mulți cetățeni ai municipiului Lupeni împărtășesc aceeași convingere. Tocmai de aceea, reabilitarea și modernizarea acestui edificiu va aduce un mare plus pentru noi toți, atât din punct de vedere cultural dar și arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care îl va avea cinematograful, după reabilitare, va aduce și un plus de imagine zonei”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Acesta a precizat, de asemenea că, pentru lucrările de reabilitare și modernizare de la Cinematograful ”Cultural” care au început efectiv în data de 7 aprilie 2020, sunt alocate fonduri în valoare totală de aproximativ 6.900.000 lei. Cu acești bani vor fi efectuate lucrări, în primul rând, la degajarea spațiului, apoi vor fi executate lucrări în refacerea tavanului, a plafonul, a sălii de cinema, a camerelor de proiecție, a circuitelor cinematografului, dar și a spațiilor de servicii și utilități. De asemenea, va fi montat mobilier nou, un ecran și un sistem de proiecție a filmelor 3D, de ultimă generație. Toate aceste lucrări se estimează că vor dura aproape 2 ani.
”Sigur că după ce vom depăși această perioadă grea pentru toată lumea, vom continua și proiectul nostru  ”Lupeni-capitală culturală a județului Hunedoara”, astfel că numeroasele evenimente culturale care se vor desfășura la Palatul Cultural Minerul vor fi completate, odată cu finalizarea acestui nou proiect de investiții, și cu cele de la Cinematograful Cultural”, a mai punctat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.


(Următoarea știre) »