Domnule prefect, DEMISIA!

Domnule prefect, Vasilică Potecă, nu avem timp de experimente și jocuri politice! Când veți înțelege oare că în aceste vremuri hunedorenii au nevoie să se simtă în siguranță?


Dar să vedem ce le oferiți dumneavoastră în schimb. Astăzi, o știre cât o țară a făcut înconjurul României, în condițiile în care toți sunt cu ochii pe Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva: demisia managerului SJU Deva, Silviu Didilescu, la o săptămână de la momentul în care l-ați numit în funcție. Tot astăzi a demisionat și directorul medical al unității, Claudiu Antal.
Vreau să vă reamintesc că suspendarea managerului Daniela Roșca a fost ilegală, și o știți foarte bine. Abia pe 4 aprilie a fost dată OUG 40/2020, potrivit căreia spitalele treceau în administrarea Ministerului Sănătății. Practic, pe 30 martie, când ați luat decizia să o suspendați pe Daniela Roșca din funcția de manager al SJU Deva, spitalul se afla încă în subordonarea Consiliului Județean Hunedoara.
Ați decis să vă puneți în funcție oamenii, spunând că aveți o „problemă de comunicare” cu conducerea de la acea vreme a SJU Deva. Ne-ați dat lecții despre nevoia de oameni competenți, însă „competența” a ținut fix o săptămână, timp în care situația la Spital s-a degradat. Sau poate dumneavoastră nu auziți strigătul de disperare al cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Deva. Acolo sunt oameni disperați, la fel cum sunt mulți hunedoreni care nu au nici o speranță pe termen scurt. Este în joc viața oamenilor, iar dumneavoastră, domnule prefect, vă jucați cu numirile politice și cu manageri ce funcționează doar „pe timp de pace”?
Cum vă explicați altfel, faptul că propria decizie v-a lăsat acum cu un spital în carantină și fără perspective? Ce veți face cu oamenii, cu personalul medical și cu pacienții care nu mai știu ce să facă? Ce le spuneți acum hunedorenilor, domnule prefect?
Vă spun eu simplu – DEMISIA! Avem nevoie de oameni competenți, oameni care fac și care nu se gândesc acum la numiri politice.
Dragi hunedoreni, trecem prin momente delicate și mi-aș dori mult să nu avem timp de ceartă, ci să facem treabă. Dar cu cine?
Și mă îndrept acum către cadrele medicale care își fac treaba cât pot mai bine în noile condiții. Nu sunt cuvinte destule ca să vă mulțumim. Sunteți niște EROI!
Cât despre dumneavoastră, domnule prefect, știți ce aveți de făcut – o demisie ar fi un preț mărunt pentru situația care s-a degradat de la o zi la alta la SJU Deva!

Laurențiu Nistor
Deputat PSD de Hunedoara