Fondurile europene schimbă radical imaginea școlilor din municipiul Lupeni

Anul 2020 ar putea consemna pentru autoritățile locale de la Lupeni anul în care debutează o nouă serie de programe investiționale care au ca obiectiv, de data aceasta, reabilitarea și modernizarea sistemului de învățământ din municipiul Lupeni.

Practic, pentru aproape toate instituțiile educaționale autoritățile locale au scris proiecte de modernizare care au fost depuse spre finanțare către diverse instituții financiare, cu precădere acolo unde este posibilă accesarea de bani europeni în această direcție. Acest lucru s-a dovedit de bun augur iar primarul municipiului Lupeni se declară tot m ai optimist de succesul acestor programe, pe măsură ce apar confirmări din ce în ce mai dese privind acceptarea la finanțate și demararea procedurilor de contractare a acestor lucrări de investiții.

În serie acestor proiecte pentru care a fost acceptată finanțarea din fonduri europene, se numără și cel care are drept obiectiv reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale nr. 2 din Lupeni, una din instituțiile de învățământ cele mai mari de pe raza localității.

Potrivit primarului Lucian Resmeriță, proiectul ”Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială nr.2 Lupeni” a intrat în faza de precontractare. ”Acest proiect, aprobat la finanțare din fonduri europene, constituie o nouă mare realizare pentru Primăria municipiului Lupeni. Practic, am reușit să atragem nu mai puțin de 4 milioane de lei din fonduri nerambursabile, bani cu care vor efectua, la această unitate școlară, lucrări de reabilitare, de modernizare și de dotare cu mobilier și cu echipamente performante. În plus, proiectul prevede efectuarea de lucrări de reparații și modernizare a sălii de sport și a terenului de fotbal din curtea acestei școli. Ne dezvoltăm cu fonduri europene, iar educația va avea parte, în perioada următoare, de prioritate în această direcție”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Etapa de precontractare a acestui proiect reprezintă o garanție a faptului că proiectul depus de autoritățile locale de la Lupeni îndeplinește toate condițiile de eligibilitate și urmează să fie implementat, în perioada următoare, după finalizarea celorlalte etape prevăzute de legislația europeană în domeniu.