Există artă după deadline ?

LUMEA MODERNĂ ESTE O PROVOCARE, CHIAR ŞI PENTRU CEI MAI PUTERNICI ŞI MAI EMANCIPAŢI DINTRE OAMENII ACTIVI.

Există artă după deadline? Da! Mulţi tineri reuşesc să se elibereze de jungla urbană, de rigorile societăţii dând frâu pasiunilor şi talentelor native. Muzica, pictura, dansul, scrisul, cititul, actoria aduc bucurie în vieţile celor ce îndrăznesc să le cunoască. Oamenii care au reuşit să transforme placerea în artă, dar şi cei care au dat siguranţa jobului pe pasiune sunt cei mai valoroşi promotori a hobby-urilor.

Modul de viața este caracterizat de ritm alert, stres, ceasuri care ticăie, joburi epuizante şi drumuri interminabile tot mai greu de gestionat.  În condiţiile în care presiunea de la locul de muncă este mare, şi de multe ori  rutina interminabilă, puțini sunt cei care reușesc să se lase purtaţi de pasiuni și să fructifice talentele native sau să se lase duşi de val și să îndrăznească să facă ce le place! Din păcate mai puțini au curajul de a-şi exploata hobby-urile şi laturile creative, esenţiale în desăvârşirea caracterului şi a personalităţii.

Nu este cazul Lilianei Uleia, o tânără antreprenoare care a reușit să dea curs chemării şi să transforme pasiunea în  artă. O femeie creativă, care nu a renunţat la visul de o viaţă: să scrie cărţi pentru copii. Jobul de specialist comunicare/ freelancer este unul frumos cu multe împliniri, dar extrem  provocator şi de solicitant. Face parte din acele activităţi care încep dimineaţa devreme şi se finalizează noaptea târziu, sau chiar odată cu proiectul. Totuşi pasiunea pentru scris este mai mare! Nu doar talentul şi dorinţa de a crea au fost decisive, ci bucuria care s-a făcut simţită cu fiecare pagină scrisă şi fericirea simţită odată cu lansarea primei cărţii.

Practic tânăra a reuşit să transforme hobby-ul într-un mod de viaţă, o pasiune într-un proiect artistic. Chiar dacă timpul petrecut în faţa calculatorului sau alături de partenerii de creaţie a fost lung, fiecare minut s-a dovedit a fii valoros. Cartea lansată aduce bucurie celor mici şi datorită informaţiilor utile s-a dovedit a fi un instrument valoros apreciat de cei ce încurajează educaţia nonformală. Liliana Uleia este un exemplu ce merită urmat. Pe www.lilianauleia.ro afli ce a determinat-o pe tânăra să scrie, ce înseamnă pentru ea motivaţie, perseverenţă, putere, dar și ce a făcut-o să meargă atat de departe.

Nu trebuie să uităm că arta este o modalitate prin care oamenii explorează lumea din jur. Hobby-urile pot fi aduse ușor la statutul de artă. Exploatând aceste activități care produc plăcere creierul, ochii, mâinile exersează, se dezvoltă şi cresc…Totodată cresc încrederea şi stima de sine.  Oamenii care reușesc să îşi facă tip pentru exploatarea pasiunilor sunt mai fericiţi, mai împliniţi, mai calmi şi mai mulţumiţi. Reuşesc să privească viaţa şi provocările de la muncă cu detaşare. Nu este exclus să menţionăm că cei care îşi urmează pasiunile sunt mai performanţi la locul de muncă.

Constatare. Chiar şi cea mai plăcută dintre slujbe vine cu constrângeri şi afectează creativitatea, bunăstarea emoţională şi mulţumirea de sine. Hobby-urile nu sunt doar simple pasiuni, sunt panaceu pentru trup şi suflet, pentru echilibru emoțional. Acestea contribuie activ la dezvoltarea psihomotorie şi de aceea nu trebuie văzute ca ifose.

Hobby-urile pot fi transformate în activităţi permanente şi pot aduce şi avantaje financiare generoase. Trebuie un strop de curaj, puţină încredere, şi pasiunea poate deveni stil de viaţă, hobby-ul activitatea care te defineşte, care ajută să te dezvolţi să te maturizezi.

În concluzie:

  • Hobby-urile sunt soluţii de relaxare şi recreere.
  • Cei care îşi urmează pasiunile, sunt mai creativi, mai fericiţi, au mai multe şanse de succes.
  • Există artă după deadline! Mulţi tineri au demonstrat acest fapt!
  • Slujba  de la birou nu trebuie să fie piedică pentru cei ce doresc să îşi exploateze latura artistică.
  • Dacă ai pasiuni urmează-le!