5 trucuri pentru a arăta impecabil în rochia de seară

Evenimentele pretențioase necesită ținute pe măsură. Respectarea dress code-ului nu este, însă, singura condiție pentru o apariție reușită. Este important să știi cum să alegi varianta potrivită din diferite modele de rochii pentru seara, să vezi ce accesorii asortezi și cum să te pui în valoare fără să exagerezi cu strălucirea. Iată câteva trucuri de urmat pentru un stil impecabil la orice eveniment black-tie.

Fii flexibilă atunci când alegi rochia

Multe femei își imaginează look-ul pentru eveniment și obosesc căutând rochia care să corespundă propriei viziuni. Iar de multe ori acest lucru nu are un rezultat satisfăcător. Fii flexibilă în alegeri! Lasă viziunea designerilor să te inspire pe moment și alege rochia care îți vine cel mai bine, chiar dacă nu este modelul sau culoarea pe care ți le imaginai. De exemplu, dacă îți dorești neapărat o rochie neagră specială, nu ignora nici culorile nude sau pastel. E posibil să arăți chiar mai bine într-o astfel de nuanță.

Lenjeria intimă este esențială pentru un look fără cusur

Înainte să pleci la cumpărături, găsește lenjerie pentru dama care se potrivește într-o astfel de situație. De exemplu, dacă ai cupa C la sutien, nu cumpăra rochii fără bretele. Chiar dacă există sutiene fără bretele, nu vei avea suportul necesar pentru sânii voluptuoși și vei fi tentată să ridici tot timpul bustul rochiei. Dacă ai de gând să cumperi o rochie dintr-un material fin sau cu croială pe corp, alege bikini din microfibră de culoarea pielii, fără cusături, care nu se văd prin rochie.

Mizează pe un accesoriu statement

Accesoriile dau personalitate ținutei, iar o bijuterie poate face cu adevărat diferența. Dacă porți o rochie cu gât înalt sau dacă îți prinzi părul într-un coc, alege o pereche de cercei supradimensionați, cu pietre încrustate. Dacă optezi pentru o rochie fără bretele sau cu decolteu adânc, poartă un colier mare, care umple zona claviculei și atrage atenția asupra feței.

 

Alege o poșetă de seară potrivită

Un plic casetă cu aplicații strălucitoare sau un plic oversized dintr-un material prețios sunt ideale pentru rochiile de seară. Cele negre, argintii sau aurii sunt cele mai versatile și elegante. Poți opta, de asemenea, și pentru o casetă cu lanț fin, pe care o poți purta clasic, pe umăr, sau în mână, lăsând lanțul să cadă pe lângă tine.

Pantofii confortabili sunt cheia unei ținute impecabile

Atunci când alegi pantofii, asumă-ți că poți sta pe tocuri înalte toată seara. Pentru că dacă te vor durea picioarele și nu vei reuși să îți păstrezi poziția dreaptă, vei ruina întreaga ținută. Poți opta pentru tocuri mai mici, care sunt la fel de rafinate și nu îți vor crea probleme.