Cursuri de limba chineză la Biblioteca județeană din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu continuă proiectul început în anul 2013, proiect cultural-educativ ce are drept componentă centrală organizarea de cursuri de limbă și cultură chineză la Deva.

”Interesul pentru civilizația și cultura chineză, pentru artele specifice acestei țări, pentru istoria și economia Chinei, a fost tot mai mare și un public tot mai numeros ni s-a alăturat în acești ani de când am demarat parteneriatul. Cererile de înscriere la cursurile de limbă și cultură chineză sunt tot mai numeroase și provin de la oameni de toate vârstele și de diverse profesii”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Astfel, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva anunță organizarea în continuare a cursurilor de limbă și cultură chineză și în anul universitar 2021-2022, cu mențiunea că acestea sunt gratuite, în limita celor 100 de locuri disponibile.

Înscrierea la curs se va face de către cei interesați, personal, pe baza actului de identitate, la Secretariatul Bibliotecii Județene, în perioada 1 martie – 28 mai 2021, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330.

Cursurile vor începe în ziua de 4 octombrie 2021.

”Cei care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul și privilegiul de a se familiariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaște din ce în ce mai bine cultura, civilizația și o bună parte din tradițiile poporului chinez. De asemenea, cunoașterea limbii chineze va fi o oportunitate pentru viitorii cursanți de a aplica pentru obținerea unor burse de studiu în China”, a mai precizat Ioan Sebastian Bara.