Cursuri de pictură la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își reia activitățile cultural-educative întrerupte în ultimele luni și, treptat, oferă iubitorilor de frumos prilejuri de a petrece timpul liber în mod plăcut și creativ. În acest sens, pornind de la ideea că există mulți oameni talentați, oameni care doresc să-și dezvolte și să-și pună în valoare abilitățile cu care au fost înzestrați, aici se va organiza un curs de pictură pentru adulți.

Managerul Bibliotecii, Ioan Sebastian Bara arată că acest curs se va desfășura în cadrul Clubului de arte plastice pentru adulți „Curcubeu” și va fi orientat spre însușirea unor tehnici de pictură specifice artelor decorative. Cursanții vor învăța să transforme obiectele banale în veritabile lucrări de artă, să dea viață nouă unor lucruri vechi.

Cursul va dura 20 de ore repartizate pe durata a 5 zile, astfel:

  1. Pictură pe materiale textile (pânză, mătase, bumbac, blug etc.) prin realizarea unor imagini figurative sau abstracte, folosind combinații de culori și linii;
  2. Pictură pe piele (genți, haine, încălțăminte) cu ajutorul culorilor, realizând decorațiuni originale, personalizate;
  3. Pictură și realizarea de imagini prin tehnica decupajului pe diverse alte obiecte din sticlă, lemn, piatră, metal etc.

”Acest curs este menit să ofere participanților, pe lângă un mod plăcut de petrecere a timpului, posibilitatea de a-și dezvolta aptitudini artistice, talente care până acum au fost în stare latentă. Este și un bun prilej de a ieși din starea de îngrijorare, temere și anxietate care au avut un impact negativ asupra stării sufletești a tuturor”, a declarat Ioan Sebastian Bara, directorul Bibliotecii județene.

Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, în perioada 01.03.2021 – 12.03.2021, pe baza cărții de identitate, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330.

Cursul începe în data de 25.03.2021.