Primăvara vine la pachet cu alergiile: Cum faci diferența între o alergie și COVID-19

Odată cu venirea primăverii, plantele înfloresc, iar vântul transportă polenul care gâdilă căile respiratorii ale persoanelor alergice. Covid-19 poate provoca simptome asemănătoare alergiilor, cum facem distincția?

În ciuda temperaturilor scăzute, primăvara a început deja și odată cu aceasta, polenul florilor din această perioadă începe să se răspândească. Prin urmare, alergicii se pregătesc să strănute, să aibă mâncărimi în ochi și în gâtul să simtă zgârieturi. Alergiile respiratorii sezoniere pot provoca și alte simptome care uneori sunt confundate cu Covid-19. Fie că este vorba de coronavirus sau de polen pentru persoanele care suferă de alergii, acești doi intruși intră în corp prin căile respiratorii.

Reacția imunității este normală față de coronavirus, un agent patogen virulent, dar cea cauzată de polen, inofensivă, este rezultatul unei pierderi a toleranței imunității față de acesta din urmă. Centrele de control și prevenire a bolilor oferă o actualizare a simptomelor specifice alergiilor, a celor specifice COVID-19 și a celor care pot apărea în ambele cazuri. Evident, aceste informații nu înlocuiesc diagnosticul unui medic, mai ales în cazul unei suspiciuni de Covid-19.

Covid-19 sau alergie?

Ochii înlăcrimați și iritați, mâncărimi, combinate cu strănutul, sunt simptome unice pentru alergiile respiratorii și nu se numără printre simptomele documentate ale Covid-19. În schimb, tuse sau dificultăți de respirație, oboseală, dureri de cap, gât uscat și nasul care curge pot fi, de asemenea, simptome ale coronavirusului dar și alergiilor. Anosmia și ageusia, durerile musculare, febra, greața și vărsăturile și diareea au fost observate la COVID-19, dar nu și pentru alergiile respiratorii.

Sursa:dcbusiness.ro