Câştigătorii concursului judeţean de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” au fost premiaţi de primarul Hunedoarei

Echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” a reuşit în acest an să câştige concursul „Citeşti şi câştigi” organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Membrii echipei câştigătoare, Ionuţ Georgiu (lider), Ana Maria Furcă, Vlad Fântână, Sorina Marcu, Dariana Muntean, Marco Samuel Smarandache, Cristian Spătăriuc şi coordonatorul acesteia, profesorul Georgel Apostol, au fost astăzi oaspeţii de onoare ai primarului Dan Bobouţanu, care i-a felicitat, le-a acordat diplome de excelenţă şi le-a mulţumit în numele municipalităţii.

„Ori de câte ori un tânăr din Hunedoara reuşeşte o performanţă, fie că e vorba despre domeniul educaţiei sau al sportului, mă bucur foarte mult. Îi felicit pe tinerii componenţi ai echipei şi pe domnul profesor – coordonator, dar îi felicit şi pe ceilalţi dascăli ai acestora precum şi pe părinţii performerilor premiaţi de noi astăzi, pentru că i-au ajutat să îşi construiască o cultură generală solidă. Performanţa elevilor de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” este cu atât mai demnă de menţionat cu cât ea este înregistrată pentru al doilea an consecutiv. Astfel de reuşite promovează oraşul Hunedoara. Dorim să organizăm şi noi, la Hunedoara, un concurs între şcoli axat pe întrebări din istoria oraşului şi a familiei Corvinilor, deoarece considerăm că este important ca fiecare tânăr să cunoască istoria oraşului său şi să aibă motive suplimentare de a fi mândru că este hunedorean”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Concursul „Citeşti şi câştigi” este o competiţie de cultură generală extrem de serioasă, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, organizată de Biblioteca Judeţeană, reunind în fiecare an echipe de la mai multe licee din întregul judeţ. Și anul trecut, întrecerea a fost câştigată tot de echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”.